Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ


Χωρίς ΦΠΑ θα μπορούν στο εξής να προμηθεύονται το πετρέλαιο κίνησης οι ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Είχε προηγηθεί καταγγελία των αλιέων του νομού Χαλκιδικής στην ανεξάρτητη αρχή επειδή οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της περιοχής είχαν αρνηθεί να τους προμηθεύσουν πετρέλαιο κίνησης με απαλλαγή ΦΠΑ, αν και τους προσκόμισαν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία "Δελτίο Προμήθειας Υλικών και Αντικειμένων χωρίς ΦΠΑ".


Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες των αλιέων της περιοχής, “το υπουργείο Οικονομικών εκφεύγει των υποχρεώσεων του, με αποτέλεσμα η είσπραξη από τους πρατηριούχους του αναλογούντος ΦΠΑ, τον οποίο εν συνεχεία θα αποδώσουν στο ελληνικό δημόσιο, να λειτουργεί ως κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεών τους”.

Επίσης πρότεινε την προμήθεια των αλιέων με καύσιμο απευθείας από τις τελωνειακές αρχές χωρίς ΦΠΑ, κατ' αναλογία όσων ισχύουν για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κάτι που αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: