Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΗΝΥΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ


Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
Το να μπεις σε μια δημόσια υπηρεσία είναι εύκολο. Το να βγεις, όμως, έχοντας τελειώσει τη δουλειά σου γρήγορα και «αναίμακτα», θεωρείται κατόρθωμα. Ο λαβύρινθος του Δημοσίου, ως γνωστόν, δεν έχει τέλος και οι πολίτες θα πρέπει να βρουν τις μεθόδους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.Για τον Αλέξανδρο Πηνιαλίδη, δικηγόρο, αυτό που του έμεινε να κάνει, αφού για πολλοστή φορά θέλησε ανεπιτυχώς να εξυπηρετηθεί, ήταν να υποβάλει μήνυση εις βάρος τριών δημόσιων υπαλλήλων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από πρόθεση.


Η ιστορία του δεν διαφέρει πολύ από χιλιάδες αντίστοιχες ιστορίες που έχουμε ακούσει από τα χείλη συγγενών, φίλων και γνωστών. Μόνο που αυτή η ιστορία δεν έμεινε στα λόγια...

Τον Απρίλιο του 2012 ο Αλέξανδρος Πηνιαλίδης έλαβε ένα παραπεμπτικό για γενικές αιματολογικές εξετάσεις από γιατρό παθολόγο του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Αθήνας. Από τότε μέχρι σήμερα, βρέθηκε πέντε φορές στα εσωτερικά ιατρεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οπως αναφέρει, «την πρώτη φορά που πήγα ήταν 9.05 και δεν εξυπηρετήθηκα, καθώς μου είπαν ότι το κέντρο αιμοληψίας είχε κλείσει πριν πέντε λεπτά.

Γολγοθάς

»Τη δεύτερη φορά, πήγα μετά τις 11 και είχαν τελειώσει τα νούμερα για σειρά προτεραιότητας. Την τρίτη, έπεσα σε απεργία των γιατρών. Στη συνέχεια προσήλθα την παραμονή των Χριστουγέννων, πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να κάνω τη δουλειά, ούτως ή άλλως. Μου είπαν ότι λόγω ημιαργίας και αδειών οι γιατροί δεν προσήλθαν στην υπηρεσία». Οπως εξηγεί, η γραμματέας τον συμβούλεψε να πάει μιαν άλλη μέρα κατευθείαν από τις 9 το πρωί, να δώσει αίμα και να ζητήσει από το γιατρό την αλλαγή της ημερομηνίας του παραπεμπτικού.

Η επόμενη φορά ήρθε, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να εξεταστεί. Ο γιατρός -εξηγεί- του είπε πως δεν είναι υπάλληλος κανενός και τον έστειλε στη γραμματέα να πάρει το πολυπόθητο «νουμεράκι»· η γραμματέας, αφού του είπε «δεν είναι Ταμείο σας κύριε», ισχυρίστηκε ότι είχε καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης· ο δε προϊστάμενος του ορόφου ήταν άφαντος μέχρι που εμφανίστηκε η Αστυνομία.

«Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν πως από τους περίπου 15 ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν, μόνο μία κυρία πήρε το μέρος μου, η οποία εξυπηρετήθηκε ως διά μαγείας, όταν ήρθε η Αστυνομία. Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε», λέει.

Δικηγόρος και υπάλληλοι βρέθηκαν από τα εσωτερικά ιατρεία στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου ο Αλ. Πηνιαλίδης κατέθεσε μήνυση. Οπως υποστηρίζει, «ακόμα και αν η μήνυση δεν έχει τύχη, πρόθεσή μου ήταν την επομενη φορά που θα βρεθεί κάποιος στη θέση μου, να μην του συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο. Να σκεφτούν ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που γνωρίζει τα δικαιώματά του».
enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: