Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2013

ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΌ ΚΌΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ ΧΆΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ


“Η χρηματοδότηση έπαυσε” φέρεται να δήλωσε μια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, που σημαίνει ότι το ακροδεξιό κόμμα δεν θα λάβει το ποσό € 113.000 το έτος 2012.
Το κόμμα είχε αποτύχει να πληρώσει € 1.270.000 πρόστιμο στο κοινοβούλιο τα λάθη στους λογαριασμούς του, δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Όλα τα κόμματα στη Γερμανία λαμβάνουν € 85 λεπτά για κάθε ψήφο που παίρνουν σε ευρωπαϊκό, νομοθετικό και περιφερειακές εκλογές, το οποίο μειώνεται σε 70 λεπτά από τη στιγμή που έχουν τέσσερα εκατομμύρια ψήφους ή περισσότερο.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος NPD Φρανκ Franz δήλωσε ότι εξεπλάγην από την απόφαση η οποία πιστεύει ότι είναι ένας τρόπος για να μπλοκαριστεί το κόμμα του στις εκλογές του τρέχοντος Σεπτεμβρίου.

Στις 14 Δεκεμβρίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Γερμανίας, η Bundesrat ξεκίνησε διαδικασία απαγόρευσης του NPD από την πολιτική ζωή για φερόμενες σχέσεις με μια ομάδα που κατηγορείται για ρατσιστικές δολοφονίες. Μια προηγούμενη προσπάθεια απαγόρευσης του κόμματος το 2003 είχε αποτύχει .

Το ΝPD, που ιδρύθηκε το 1964, αποτελείται από ένα μείγμα νέων ακροδεξιών μελών και νοσταλγών του τρίτου Ράιχ. Αν και δεν έχει μέλη στο εθνικό κοινοβούλιο έχει μια σημαντική παρουσία στις φτωχότερες περιοχές της Ανατολικής Γερμανίας.

Πηγη: http://www.thelocal.de 
         http://www.left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: