Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΧΝΑ


Δεκάδες χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν σε πάνω από 20 πόλεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που συνεχίζονται εδώ και μια εβδομάδα. Οι Βούλγαροι έχουν δει τον τελευταίο μήνα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και της θέρμανσης να διπλασιάζονται.





Φωνάζοντας συνθήματα που υπόσχονταν να συνεχίσουν τις καθημερινές διαδηλώσεις μέχρις ότου νικήσουν, οι διαδηλωτές απαιτούσαν την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και την επανεθνικοποίηση των εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι διαδηλωτές έκαψαν λογαριασμούς ρεύματος και επιτέθηκαν σε γραφεία των εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος σε πέντε πόλεις.

Πάνω από 2.000 άτομα απέκλεισαν την εθνική οδό προς την Ελλάδα.

Στην Σόφια σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που παρέχει ρεύμα στην πρωτεύουσα και στη βορειοδυτική Βουλγαρία.

Το ηλεκτρικό δίκτυο της Βουλγαρίας είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες που τις εκμεταλλεύονται δυο τσέχικες και μια αυστριακή εταιρεία.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα εξετάσει το θέμα των λογαριασμών του ηλεκτρικού αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Σιμεόν Τζάνκοφ, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κρατικοποίησης των ηλεκτρικών εταιρειών.
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: