Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

ΓΙΑ «ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ


Μία σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, με τις οποίες ζητούσε παραίτηση του ΔΣ του ΚΘΒΕ. 


Ο κ. Χατζάκης έκανε λόγο για «ναζιστική προπαγάνδα» και αναφέρθηκε σε «συκοφάντες», ενώ προανήγγειλε δημόσιο οικονομικό απολογισμό για τη δραστηριότητα της περασμένης χρονιάς.

Η ανακοίνωση του Σ.Χατζάκη έχει ως εξής:

«Ο Γκαίμπελς και όλη η ναζιστική προπαγάνδα έλεγαν: 'πες, πες, κάτι μένει'. Αυτές τις ημέρες υφέρπει μια φημολογία άξια των τρωκτικών που τη μεταφέρουν μολυσματικά. Επειδή αυτό μπορεί να εγείρει ερωτηματικά της κοινής γνώμης, για αυτόν τον λόγο δηλώνω ότι ο απολογισμός των καλοκαιρινών παραγωγών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα γίνει δημόσια σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη 21/02/2013 και ώρα 12.00, στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για όλους τους πολίτες της χώρας και της πόλης της Θεσσαλονίκης».

Σημείωσε, παράλληλα, πως «θα ακολουθήσουν δικαστικές ενέργειες κατά των συκοφαντών».

Τόνισε πως «το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο» και πρόσθεσε: «Κανείς δεν θα αποπροσανατολίσει αυτόν τον αγώνα υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Η συρρίκνωση του ΚΘΒΕ δεν θα περάσει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για το ΚΘΒΕ, καθώς και την παραίτηση του ΔΣ του. 

«Θα πρέπει να παραιτηθεί το ΔΣ, προκειμένου να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωσή του και να λήξει επιτέλους η κατάσταση, που επικρατεί εκεί» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: