Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΥ


«H τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας την πολιτική που συνδιαμόρφωσε με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την Υγεία, με την απαράδεκτη, εγκληματική απόφασή της να συγχωνεύσει το νοσοκομείο της Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης (που απέχει 6 ώρες με το πλοίο) άνοιξε το δρόμο για το κλείσιμο τμημάτων και μετακινήσεις προσωπικού από νησί σε νησί, στρώνοντας το έδαφος για το προχώρημα της εφεδρείας και των απολύσεων, με τραγικές συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της Λήμνου.


Με το νέο οργανισμό του "Βοστάνειου" Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που φέρνει πίσω το νοσοκομείο κατά μισό αιώνα, ενώ σήμερα υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες και η επιστήμη έχει προχωρήσει, κλείνουν και συγχωνεύονται άκρως απαραίτητα τμήματα του νοσοκομείου. Αποτέλεσμα της κατάστασης θα είναι να μειωθεί το προσωπικό στις βάρδιες, οι ειδικότητες των γιατρών που θα εφημερεύουν με επικίνδυνες επιπτώσεις στην αντιμετώπιση, εκτός των άλλων, ιδιαίτερα του επείγοντος περιστατικού. Επίσης δηλωμένος είναι ο στόχος ιδιωτικοποίησης όλων των υποστηρικτικών υπηρεσιών (προμήθειες, τεχνική υπηρεσία, ιματισμό, πληροφορική, καθαριότητα, σίτιση, με τις αντίστοιχες απολύσεις προσωπικού).

Οι αποφάσεις αυτές είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που, εκτός των άλλων, μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη. Εξελίξεις και μέτρα που θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των λαϊκών οικογενειών των δυο νησιών για να στηριχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσω της μεταφοράς κονδυλίων από τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες στην στήριξη των μονοπωλίων αλλά και με το άνοιγμα του χώρου στην επιχειρηματική δράση μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα Υγείας. Ενώ οι ασθενείς πολλές φορές θα είναι αναγκασμένοι επειδή δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία των δυο νησιών να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή σε άλλη μεγάλη πόλη υπομένοντας, αυτοί και οι οικογένειές τους, τεράστια ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

Να ακυρωθούν οι παραπάνω αποφάσεις που θέτουν σε περισσότερο κίνδυνο την υγεία και ζωή των κατοίκων των δύο νησιών καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των δύο νοσοκομείων.

Να αναπτυχθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δυο νοσοκομεία ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες ιατρικών παροχών του λαού της Λήμνου και της Μυτιλήνης.

Ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης»
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ δεν θέλατε;Πρώτο κόμμα δεν την βγάλατε στα νησιά σας στις εκλογές;Επιλογή σας,υποστείτε και τις συνέπειες,σκαστε και κολυμπάτε...Υπάρχουν και άλλοι που τρώνε γαμήσι απο την επιλογή σας ενώ αυτοί δεν τους ψηφίσανε και αυτοκτονούν απο την κατάσταση που τους οδηγήσατε,είστε συνυπαίτιοι. και -

Ανώνυμος είπε...

όχι ΣΥΡΙΖΑ ήθελα για να ανοίξει καινούρια νοσοκομεία με δανεικά από την χήρα του Μάο

Ανώνυμος είπε...

12:30 προς το παρών παρε τ αρχίδια μας...σύριζα αργότερα!