Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


Κοινή αίτηση για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με την ψήφιση της τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών KAVALA OIL και Ενεργειακής Αιγαίου, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας. Η ψήφιση ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη.


Στη συζήτηση στη Βουλή, η αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις που έχουν ανακύψει στις σχέσεις της KAVALA OIL και της Ενεργειακής Αιγαίου, καθώς η Ενεργειακή Αιγαίου που συμμετέχει με ποσοστό 67% στην KAVALA OIL, έχει υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος επανέλαβε την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου λέγοντας ότι η σύμβαση όχι μόνο δεν είναι χαριστική αλλά πολύ πιο δυσμενής για τον ανάδοχη και επωφελής για το Δημόσιο ενώ συμπλήρωσε ότι "η κύρωση μιας σύμβασης δεν συναρτάται από επιστολές και όψιμες ενδοεταιρικές διενέξεις, οι οποίες, στο βαθμό που θα εκδηλωθούν, δεν αφορούν τη διαδικασία αυτή, αλλά θα πρέπει να λυθούν αλλού".

O Πάνος Καμμένος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για παράνομη διαδικασία ενώ την κατηγόρησε για εκχώρηση του εθνικού πλούτου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Απόστολος Αλεξόπουλος σημείωσαν πως δεν υφίσταται στην ουσία συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο εταιρείες, καθώς οι σχέσεις τους έχουν κλονιστεί ενώ εκτίμησαν ότι δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Το νομοσχέδιο καταψηφίζει και το ΚΚΕ, διότι όπως είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης, εισάγει μια ακόμη λεόντειο σύμβαση για την προσφορά πλουτοπαραγωγικών πηγών σε πολυεθνική.

Φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς κατήγγειλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

(Πηγή:ΑΠΕ)

 ENET.GR
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: