Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2013

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ MILLENNIUM BANK-ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΣΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;


Κλείδωσε η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την Millennium BCP για την απόκτηση από την ελληνική τράπεζα της Millennium Bank στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr οι επίσημες ανακοινώσεις για το deal θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Millennium BCP θα μετάσχει με 270 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, καλύπτοντας τυχόν μελλοντικές επισφάλειες που μπορεί να προκύψουν από το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Millennium, που εξαγοράζει η Πειραιώς.



Σημειώνεται πως αντιπροσωπεία του ελληνικού ομίλου είχε μεταβεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία απόκτησης της Millennium Bank στην Ελλάδα από τη Millennium BCP.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει μία πλήρως κεφαλαιοποιημένη τράπεζα, καθώς οι Πορτογάλοι θα καλύψουν το έλλειμμα κεφαλαίων της Millennium Bank που η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προσδιορίσει στα 399 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, η BCP θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της θυγατρικής της στην Ελλάδα, δηλαδή τη διαφορά μεταξύ του ύψους των χορηγήσεων και καταθέσεων.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη συμφωνία είχε πετύχει η Τράπεζα Πειραιώς κατά την εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από τον γαλλικό όμιλο Societe Generale.

Όπως είχε συμφωνηθεί, οι Γάλλοι θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της Γενικής στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης (281 εκατ. ευρώ), ενώ επιπλέον θα ενισχύσουν τη θυγατρική τους με πρόσθετα κεφάλαια ύψους 170 εκατ. ευρώ κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις κάτι ερωτήσεις και 'συ ρε Πρέζα... ΤΖΑΜΠΑ του τις δίνουνε, δεν τις αγοράζει...
Βέβαια, αμέσως τίθεται το καίριο ερώτημα: γιατί δεν τις δίνουν σε εμάς και τις δίνουν στον Σάλλα?