Σάββατο, Μαρτίου 02, 2013

ΜΕΣΑ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ 87 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


Από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας -το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου- έχει καταγράψει 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Δεκάδες έχουν προστεθεί από τότε μέχρι σήμερα. Ανάμεσα σε αυτά, και το άγριο φονικό με θύμα έναν 27χρονο Πακιστανό βιοπαλαιστή, τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου, στα Πετράλωνα. Από αυτά, τα 83 έγιναν σε δημόσιους χώρους. Τα 50 ήταν βαριάς σωματικής βλάβης. Σε δύο περιπτώσεις θύματα ήταν γυναίκες και σε 85 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, κυρίως Αφγανοί, Μπανγκλαντεσιανοί, Πακιστανοί και Σομαλοί. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν μετά τη δύση του ηλίου. Οι δράστες ήταν κυρίως άνδρες, συνήθως μαυροφορεμένοι, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ή μη, οι οποίοι «περιπολούν» με μοτοσικλέτες ως άλλες αυτόκλητες ομάδες πολιτοφυλακής και επιτίθενται σε όποιον μετανάστη βρουν στο πέρασμά τους.

Α.Κ.Μ.

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2013

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ 42 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΡΟΖΩΑ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΟΡΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 0Π0ΤΕ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΔΑΡΜΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ!!!! ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΑΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΙΚΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ!!! ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!!! ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ!!!