Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2013

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σταμάτησαν από σήμερα οι μεταφορές μαθητών με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες αποφάσισαν να διακόψουν «επ’ αόριστον» τις μετακινήσεις, διεκδικώντας δεδουλευμένα έντεκα μηνών και την υπογραφή νέων συμβάσεων για το τρέχον έτος με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού Β. Ελλάδος, Μιχαήλ Πεζίκογλου, σε όλο τον νομό κινήθηκαν «λιγότερα από δέκα λεωφορεία», που έχουν ξεχωριστές συμβάσεις με δήμους. Τα υπόλοιπα τράβηξαν χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα, κυρίως στις παρυφές και στις περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε μεγάλους δήμους του νομού.

Οι υπηρεσίες μεταφοράς παρέχονταν σε 5.000 παιδιά, από τα οποία τα 1.000 είναι μαθητές ειδικών σχολείων. Οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν τις κινήσεις της περιφέρειας, ενώ οι οργανώσεις γονέων της Θεσσαλονίκης θα καθορίσουν τη στάση τους τις επόμενες μέρες.

«Πήραμε άδειες από τις δουλειές μας, άλλοι έχασαν το μεροκάματο για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα ειδικά σχολεία. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε τόσο, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της ένωσης γονέων δήμου Θέρμης, Ευδοκία Παπαχρηστίδου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: