Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2013

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Τους δέκα χιλιάδες διακόσιους έφθασαν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία.
Σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στον κατάλογο διοριστέων για το 2013, τον οποίο δημοσιοποίησε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,  είναι από την Ελλάδα. Πριν από πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα στον κατάλογο ήταν οι μισοί.


Στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις.

Με τα φετινά στοιχεία στη δημοτική εκπαίδευση οι δάσκαλοι από την Ελλάδα φθάνουν στο 24%, στην μέση εκπαίδευση οι καθηγητές ανέρχονται στο 26,5%. Μόνο στη μέση τεχνική εκπαίδευση το ποσοστό των εξ Ελλάδος είναι μονοψήφιο (6,5%).

Στους πίνακες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εγγραφεί 1698 παιδαγωγοί από την Ελλάδα. Στον κατάλογο των δασκάλων 849 ,άλλοι 764 είναι νηπιαγωγοί .

Στη μέση εκπαίδευση η πλειοψηφία των εξ Ελλάδος είναι φιλόλογοι. Πολλοί από τους υποψηφίους εξ Ελλάδος έχουν ειδικότητα τις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα, στον κατάλογο των Ιταλικών οι εξ Ελλάδος υποψήφιοι φθάνουν το 62% και είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους συναδέλφους τους.

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: