Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


Συνολικά 28 ενέργειες (αγοραπωλησίες και μισθώσεις ακινήτων, ανακαινίσεις, εμβάσματα και άλλα), με ιθύνοντα νου τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταγράφονται στο υπ' αριθμ. 545/2013 βούλευμα ως προσπάθεια της οργάνωσης να «ξεπλύνει» το «μαύρο πολιτικό χρήμα». Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται:
* Η μεταβίβαση τεσσάρων ακινήτων στη Ι.Μ. Βατοπεδίου. Από το 2007 έως το 2010, ο πρώην υπουργός, ενεργώντας από κοινού με τους Νικ. Ζήγρα και Γ. Σαχπατζίδη, «μετέτρεψε περιουσία και απέκρυψε την αλήθεια όσον αφορά την προέλευσή της, μεταβιβάζοντας, και συγκεκριμένα διά της μεταβιβάσεως αντί τιμήματος έξι εκατ. ευρώ με συμβόλαιο από την Torcaso, δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικ. Ζήγρας και αληθινός ιδιοκτήτης ο Α. Τσοχατζόπουλος, στην Ι.Μ. Βατοπεδίου τριών ακινήτων, η αγορά των οποίων είχε γίνει διά της τοποθετήσεως περιουσίας τουλάχιστον 1,4 εκατ. ευρω, προερχόμενης από παθητική δωροδοκία». Μέσω δε της ίδιας εταιρείας μεταβιβάστηκε αντί 3,7 εκατ. ευρώ κατά την τριετία 2007-2010, πάλι στην Ι.Μ. Βατοπεδίου ακίνητο επί των οδών Κόμμα Τράκα και Κεφαλληνίας.


* Η αγορά του ακινήτου στη Δ. Αρεοπαγίτου. Στις 20.01.2001, καταρτίστηκε συμβόλαιο, με το οποίο φερόταν ότι μεταβιβάστηκε από την offshore Torcaso, δικαιούχος της οποίας ήταν ο Ν. Ζήγρας και αληθινός ιδιοκτήτης ο Α. Τσοχατζόπουλος, στην αμερικανική Nobilis, νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της οποίας ήταν η Τ. Τσεκούρα και πραγματικός ιδιοκτήτης ο πρώην υπουργός, ένα ακίνητο επί της οδού Δ. Αρεοπαγίτου, η αγορά του οποίου, είχε γίνει διά της τοποθετήσεως περιουσίας (880.411 ευρώ) προερχόμενης από παθητική δωροδοκία.

* Οι εργασίες ανακαίνισης στην Αρεοπαγίτου. Την περίοδο 2002-2009, ενεργώντας από κοινού με τους Αστ. Οικονομίδη, Παναγιώτη Σταμάτη και Βασιλική Σταμάτη, τοποθέτησε περιουσία σε εργασίες ανακαίνισης. Παράλληλα, στις 16.4.2010 από κοινού επίσης με τη σύζυγό του και με την Τ. Τσεκούρα προχώρησε και πάλι σε εργασίες ανακαίνισης. Τα χρήματα που φέρονται ότι δαπανήθηκαν ανέρχονται σε 1.312.112 ευρώ.

* Δεκαοκτώ εμβάσματα, ύψους χιλιάδων ευρώ, φέρονται να διακινήθηκαν μέσω εταιρειών, με τα ποσά αυτά να αποτελούν προϊόν δωροδοκίας από την εταιρία Ferrostaal. Οπως αναφέρεται «τα χρήματα κατατέθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς και από εκεί στην αφάνεια. Το υπόλοιπο ποσό σταδιακά αναλήφθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον Γ. Σαχπατζίδη, κατά τη συμφωνία του με τον Α. Τσοχατζόπουλο».

Αντ. Ξ.
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: