Σάββατο, Μαρτίου 09, 2013

ΤΟ ΧΩΝΙ: ΣΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ; ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ; ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ!


Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή, 10 Μαρτίου: Αναλυτικός - οδηγός ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των εργαζομένων απέναντι στις ολοένα και αυξανόμενες αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Σας καθυστερούν τα δεδουλευμένα; Δε σας κατάβαλλουν τις εισφορές; Ενημερωθείτε πώς μπορείτε να αντιδράσετε
... και να διασφαλίσετε ότι θα πληρωθείτε για τον ιδρώτα σας! Μαθετε ποιες είναι οι προθεσμίες για κατάθεση αγωγής ή ασφαλιστικών μέτρων. Διαβάστε τις διοικητικές και τις ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη.
Απλήρωτοι εργαζόµενοι; Στα (ΧΩΝΙκά) όπλα!
Αναλυτικός οδηγός προστασίας απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Ενηµερωθείτε για το πώς µπορείτε να αντιδράσετε και να διασφαλίσετε ότι θα πληρωθείτε για τον ιδρώτα σας!
Η µάστιγα της κρίσης στον ιδιωτικό τοµέα έχει ένα και µόνο πρόσωπο. Αυτό του απλήρωτου εργαζόµενου. Του µισθωτού που η καρδιά του τρέµει µε κάθε νέο µέτρο, µε κάθε χαρτί από εφορίες, τράπεζες, ∆ΕΗ κ.λπ. Αυτού, που στο όνοµα του µνηµονίου και των νέων πολιτικών, αναγκάζεται να αλλάξει άρδην τρόπο ζωής, βλέποντας το εισόδηµά του να εξανεµίζεται από χαράτσια, λογαριασµούς κ.ά. Του ανθρώπου, που ο µισθός του είναι ζήτηµα ζωής και θανάτου. 

Σε αυτή την τόσο ζοφερή κατάσταση έρχεται να προστεθεί ένας ακόµη παράγοντας για να κάνει την επιβίωση του εργαζόµενου -στον καιρό του µνηµονίου- κυριολεκτικά αδύνατη: Οι ασυνείδητοι εργοδότες που εκµεταλλεύονται την κρίση για να επιβάλλουν καθυστερήσεις στις πληρωµές των εργαζοµένων.  Ή εργοδότες που παίρνουν για «δοκιµαστική περίοδο» εργαζόµενους χωρίς αµοιβή και µετά τους αλλάζουν µε νέα θύµατα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν διαρκώς δωρεάν εργασία. Στόχος της σηµερινής ακτιβιστικής δράσης της εφηµερίδας Το ΧΩΝΙ είναι να βοηθήσει τους µισθωτούς που γίνονται αντικείµενο εκµετάλλευσης από ασυνείδητους εργοδότες.
Στο σηµείο αυτό να διευκρινίσουµε, ότι σαφώς και δεν θέλουµε να υποκαταστήσουµε τους εργατολόγους. Αλλά αν κάποιος είναι απλήρωτος για µήνες, έχει λεφτά να ζητήσει νοµικές συµβουλές; Αν ο εργαζόµενος είναι αξιοπρεπής, ρίχνει τα... µούτρα του να παρακαλέσει για δωρεάν συµβουλές από νοµικό σύµβουλο; Για το λόγο αυτό Το ΧΩΝΙ ετοίµασε ένα «ΚΙΤ πρώτων βοηθειών» για κάθε εργαζόµενο που είναι αντικείµενο συνειδητής εκµετάλλευσης από ασυνείδητους εργοδότες.
 Τι πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόµενος πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία; Οι απαντήσεις Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής
ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: