Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ


"Προβληματιζόμαστε, σκεφτόμαστε να μην ανοίξουμε το σχολείο, παρότι καινούργιο, χωρίς καθηγητές", τόνισε χθες ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα - κενά στη λειτουργία των Μουσικών.




 Η επισήμανση έγινε με αφορμή την 9η τακτική γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο νέο υπερσύγχρονο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, που παραδόθηκε χθες. 

Ο κ. Κουφαλάκος ενημέρωσε ότι θα μετάσχουν γύρω στα 200 άτομα από 42 Μουσικά και 3 Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας. Σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα κτήρια δεν κάνουν την εκπαίδευση. Εχουμε 300 ώρες κενά στο Μουσικό και 12.000 ώρες πανελλαδικά. Κινδυνεύουν τα Μουσικά». Επιπλέον, έθεσε και το θέμα της μεταφοράς, λόγω και της θέσης του νέου σχολείου και γιατί τα παιδιά κουβαλούν και τα μουσικά τους όργανα. «Οι γονείς με φόρους και ανεργία δεν μπορούν να βάλουν χρήματα για τη μεταφορά», παρατήρησε ο πρόεδρος.

Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, στο χώρο του καινούργιου σχολείου έχει προγραμματιστεί συναυλία ανοιχτή στον κόσμο, με τη συμμετοχή της Μαρίζας Κωχ και του Λάκη Χαλκιά. Το απόγευμα της 23ης Μαρτίου, οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αναπαράστασης της απελευθέρωσης της Καλαμάτας και το πρωί της Κυριακής θα ξεναγηθούν στην πόλη.

Πηγή: Ελευθερία

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: