Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Σε κλείσιμο οδεύει το Νοσοκομείο «Πατησίων» μετά το λουκέτο του πρώην 1ου θεραπευτηρίου ΙΚΑ καθώς από σήμερα, Τρίτη, σταματά η εφημερία στο Παθολογικό και το Καρδιολογικό Τμήμα.
Σε έγγραφο αίτημα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με ημερομηνία 15/3, ζητείται η εξαίρεση από την πρωινή εφημερία της παθολογικής, λόγω παντελούς έλλειψης ειδικευμένων γιατρών, και της καρδιολογικής, λόγω υποστελέχωσης.


Ήδη, το νοσοκομείο «Πατησίων» έχει σταματήσει να κάνει πλήρη εφημερία από πέρυσι αφού αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και κυρίως γιατρών με ευθύνη των κυβερνήσεων.

Στο μεταξύ, πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των ασθενών, όπως έχουν εκφραστεί, αγωνιστικά, από Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς, βρίσκεται το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο που έχει μπει σε διάλογο με την 1η ΥΠΕ για τη διαχείριση της άθλιας αυτής κατάστασης στο όνομα της συγχώνευσης του νοσοκομείου με αυτό της Αγίας Όλγας, αντί να διεκδικήσει άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ανάπτυξη του Πατησίων.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: