Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ EUROGROUP- Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ


Ο κίνδυνος της Κύπρου, στην παρούσα φάση και με τις ανησυχίες που υπάρχουν, είναι συστημικός, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφερόμενος στην κρίση στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε ότι εναπόκειται στην κυπριακή κυβέρνηση τώρα να φέρει νέες προτάσεις για λύση, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί ο κυπριακός τραπεζικός τομέας.  


Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει διαφορετικός χειρισμός των μικροκαταθετών, οι οποίοι, όπως είπε, πρέπει να προστατευθούν.

«Την Τρίτη το βράδυ το κοινοβούλιο της Κύπρου απέρριψε το σχέδιο του Eurogroup για εφάπαξ φόρου στις καταθέσεις. Η πρόταση έδειχνε την ανάγκη να μειωθεί ο τραπεζικός τομέας. Εναπόκειται στην κυβέρνηση της χώρας να φέρει νέες προτάσεις. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο», αυτά ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι τμήμα της λύσης για την Κύπρο πρέπει να είναι η μείωση του μεγέθους των τραπεζών. Αυτό είναι μέρος του μνημονίου.

«Ο κίνδυνος της Κύπρου, στην παρούσα φάση και με τις ανησυχίες που υπάρχουν, είναι συστημικός. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την Ευρωζώνη. Σε ό,τι αφορά την Ρωσία, οι Ρώσοι φαίνεται να μην είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν μεγάλες ευθύνες για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ωστόσο δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξουν οι συζητήσεις που έχει τώρα η Κύπρος με τη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.


Πηγή: Ράδιο 107,6
21/03/2013 - 
ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: