Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2013

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


 «Πρόκειται για μια απόφαση απίστευτης πολιτικής ελαφρότητας όσων συνέπραξαν σ’ αυτήν, η οποία για να εξυπηρετηθούν πολιτικές οικονομικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες, μέσα από την ληστεία των καταθέσεων
 Εγκληματική χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, σε ανακοίνωση της που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Eurogroup «ξεπέρασε την άγρια Δύση. Ούτε στην άγρια Δύση που αναβίωσαν οι καουμπόικες ταινίες των περασμένων δεκαετιών είχαν διανοηθεί τέτοιες ληστείες των καταθέσεων». 


Στην ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ απαιτεί αλλαγή της απόφασης και προστασία των καταθετών και των εργαζομένων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών.

Τινάζει στον αέρα το προϊόν της Πίστης των τραπεζών, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξής τους» αναφέρει η ΟΤΟΕ προσθέτοντας ότι «με την απόφαση αυτή επιχειρείται η εξόντωση της Κύπρου, προκειμένου να συνεχίσουν μια αδικαιολόγητη, καταδικασμένη και αποτυχημένη πολιτική, που εφαρμόζουν στις χώρες του Νότου και να χρησιμοποιήσουν τελικά ως παράδειγμα προς αποφυγήν τη μικρή χώρα της Κύπρου».

Σύμφωνα με απόφαση της η Ομοσπονδία «καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την εγκληματική απόφαση του Eurogroup, που ληστεύει κυριολεκτικά λαϊκές αποταμιεύσεις διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα του πιστωτικού συστήματος στην Κύπρο, ενώ θέτει σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας τους εργαζόμενους. 

Θεωρεί αναγκαίο να παρθούν αμέσως αποφάσεις και να εκδηλωθούν ενέργειες και πρωτοβουλίες σε πολιτικό, σε οικονομικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, με στόχο την ανατροπή της απόφασης του Eurogroup, που υπονομεύει την Κύπρο ως χώρα και θέτει σε πρωτόγνωρους κινδύνους το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Επίσης καθιστά υπεύθυνη την ελληνική κυβέρνηση και τις Ελληνικές Τράπεζες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων όσων απασχολούνται στα υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα «με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία αυτών των τραπεζών στη χώρα μας, στα πλαίσια διασφάλισης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα».
http://www.newsit.com.cy/
ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν αλαζουν το ονομα του eurogroup σε eurothiefs (ευρωκλεφτες)? Ετσι και αλλιως μια μασονικη συμμορια κλεφταραδων τραπεζιτων με βιτρινα τον γκαιμπελικο νεοναζι τον σοιμπλε, και τον θυληκο χιτλερ τη μερκελ ειναι, που κουκουλωσαν τα τεραστια διεθνη σκανδαλα της siemens, της daimler κτλ, και βαζουν το χερι στις τσεπες του Ελληνισμου για να στηριξουν τη μασονια τους που συνεργαζεται με τους ναζι πια. Μπραβο στους κυπριους, και ντροπη στη δικια μας κυβερνηση-συμμορια που ειναι πιο προδοτες και απο τη κυβερνηση τσολακογλου.