Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

«Όχι» από το ΣτΕ σε αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ασφαλιστική EVIMA


Δεν επαναλειτουργεί τουλάχιστον προσωρινά για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ασφαλιστική εταιρεία «EVIMA», καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με τρεις αποφάσεις του απέρριψε το αίτημα αναστολής της απόφασης με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, δεσμεύτηκε το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της (το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ασφαλιστική τοποθέτηση») και τέθηκε σε καθεστώς ασφαλιστικής εκκαθάρισης.


Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η ασφαλιστική εταιρεία «EVIMA», η εταιρεία «ΕΒΗΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών» και 78 εργαζόμενοι σ' αυτήν. Όλοι ζητούσαν την αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των επίμαχων δύο εταιρειών.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, λαμβάνοντας υπόψη «το διαπιστωθέντα σημαντικό κίνδυνο κλονισμού της ασφαλιστικής πίστεως και διαταράξεως της λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς, ήτοι την απειλούμενη σοβαρή βλάβη του δημοσίου συμφέροντος για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της άνω αγοράς, το οποίο και προεχόντως προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970, έκρινε εν όψει και του ότι η ασκηθείσα αίτηση ακυρώσεως δεν είναι προδήλως βάσιμη, ότι η αίτηση αναστολής πρέπει να απορριφθεί».

Οι κύριες προσφυγές - αιτήσεις και των τριών προσδιορίστηκε να συζητηθούν στις 4 Ιουνίου 2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: