Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

H EKT ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ ΡΩΣΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


Σύμφωνα με «καλά πληροφορημένες πηγές» το δίκτυο BNN μεταδίδει ότι η Λετονία έχει μετατραπέί αυτές της ημέρες σε τόπο απόθεσης ρωσικών κεφαλαίων που μετανάστευσαν από την Κύπρο
«Στους Λετονούς φίλους μας ειπώθηκε σαφώς: Αν θέλετε να μπείτε στην ευρωζώνη, μην προσφέρετε καταφύγιο σε ρωσικά κεφάλαια που εγκαταλείπουν την Κύπρο», είπε στέλεχος κεντρικής τράπεζας ευρωπαϊκής χώρας.


Αναλυτές αναφέρουν ότι πολλά χρήματα έφευγαν από τις –κλειστές– τράπεζες της Κύπρου ενόσω ο Αναστασιάδης καθυστερούσε την έγκριση του προγράμματος διάσωσης.

Μετρητά που τραβιούνταν από ΑΤΜ και για «επειγουσες συναλλαγές» εγκατέλειπαν την Κύπρο, πριν και αφού οι βουλευτές εκπλήξουν και αρνηθούν να υιοθετήσουν φόρους στις καταθέσεις.

Κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αμφότερες Κύπρου και Λαϊκή έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο που εξακολουθούσαν να λειτουργούν χωρίς τη θέσπιση ορίου ανάληψης στα ΑΤΜ.

Όπως επίσης η Τράπεζα Κύπρου κατέχει το 80% της ρωσικής Uniastrum, η οποία επίσης δεν έθεσε κάποιον περιορισμό στις συναλλαγές της.

Και ενώ η πλειονότητα των καταθετών στην Κύπρο συνωστίζονταν στα ΑΤΜ για να σηκώσουν λίγες εκατοντάδες ευρώ, άλλοι χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους για να έχουν πρόσβαση στα λεφτά τους, ιδιαίτερα εταιρείες που τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης.


Περισσότερα εδώ
http://bnn-news.com/ecb-warns-latvia-accept-russian-money-coming-cyprus-91736
ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: