Τρίτη, Μαρτίου 12, 2013

O ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ»


Ο Χάρης Φραγκούλης είναι ο 13ος ηθοποιός στον οποίο απονέμεται το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν». Στην τελετή που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, στο θέατρο που φέρει το όνομα του Έλληνα ηθοποιού στην οδό Αμερικής, ο νεαρός ηθοποιός παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Δημήτρη Λάλο, τον σταυρό του Χορν, μαζί με την περγαμηνή και το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που συνοδεύει το συγκεκριμένο βραβείο.
Η ερμηνεία του στο ρόλο του Ζίγκμουντ Φρόιντ στο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου («Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες») ήταν αυτή που τον οδήγησε στο βραβείο. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Παναγιώτης Καλαντζής, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, ο Αργύρης Πανταζάρας και ο Γιώργος Χριστοδούλου.


«Σκεφτόμουν άμα κερδίσω το βραβείο τι να πω. Δεν ξέρω. Τι σημαίνει ένα βραβείο; Το βραβείο παίρνει την αξία από τους ανθρώπους που το αγκαλιάζουν. Ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Ακύλλας Καραζήσης είναι και οι δύο αγαπημένοι μου φίλοι και αξιόλογοι καλλιτέχνες τους οποίους εκτιμώ βαθιά» είπε φανερά αμήχανος ο νεαρός ηθοποιός, λίγα λεπτά αφότου ο Σταμάτης Φασουλής του περάσει στο λαιμό του το σταυρό του Δημήτρη Χορν. Ενώ με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε πως τα «λεφτά τώρα βρίσκονται σε καλά χέρια». Θα τα χρησιμοποιήσει για να ανεβάσει μία νέα παράσταση με τον συνυποψήφιό του για το βραβείο, Αργύρη Πανταζάρα. Αυτό τον καιρό ο νεαρός ηθοποιός μοιράζεται μαζί με τον Νίκο Καραθάνο και τον Γιάννη Βογιατζή το ρόλο του Τάσου στην «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στο θέατρο REX.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμό του βραβείου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους νέους ηθοποιούς που παραμένουν αφοσιωμένοι στο θέατρο. «Το βραβείο αυτό ανήκει στο θέατρο του μέλλοντος. Ξέρουμε τι θυσίες κάνουν όλα αυτά τα παιδιά για να υπάρξουν πάνω στη σκηνή. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα σταθούμε δίπλα τους, θα τα θαυμάζουμε και θα τα στηρίζουμε χωρίς κριτική ματιά» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ετήσιο, επαμειβόμενο (3.000 ευρώ) και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής ο οποίος είχε και την επιμέλεια της βραδιάς, μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη και χρηματοδοτείται από την κληρονομιά του Γιάννη Χορν. Μια κληρονομιά που συνεχίζει η γυναίκα του Στέφανι Χορν, η οποία και ήταν, όπως κάθε χρόνο, παρούσα στην εκδήλωση.

Την επιτροπή αποτελούν ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Η δωδεκάδα των νικητών από το 2001 έως το 2012 περιλαμβάνει τους Δημήτρη Ημελλο, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Λούλη, Κώστα Βασαρδάνη, Νίκο Καρδώνη, Κώστα Γάκη, Γιάννο Περλέγκα, Θανάση Αλευρά, Μάκη Παπαδημητρίου, Μιχάλη Οικονόμου, Θάνο Τοκάκη και Δημήτρη Λάλο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: