Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. ΣΧΕΔΟΝ 12 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, απήυθυνε έκκληση για την σωτηρία της Εθνικής Τράπεζας
Ο Άνθιμος θεώρησε σκόπιμο να αναλώσει τον χρόνο του κυρήγματος στο ποίμνιο της συμπρωτεύουσας ζητώντας τους να βοηθήσουν " ώστε να διασωθεί το ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να αποφευθεί μια γενικότερη οικονομική καταστροφή".
Νωρίτερα είχε δηλώσει οτι θα προσφέρει δυο μισθούς, ως βοήθεια προς την Τράπεζα και κάλεσε τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο. 

Ανέφερε δε, ότι "εαν πτωχεύσουν οι τράπεζες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι να πτωχεύσει η χώρα".
Δεν γνωρίζουμε εαν ο Ποιμενάρχης έβγαλε δίσκο για την ανακούφιση της Εθνικής Τράπεζας.
Γνωρίζουμε όμως οτι η ΕΤΕ κυνηγάει σκληρά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να δώσουν, όχι τους δυο μισθούς του γαλαντόμου Άνθιμου άλλα ούτε 2 δόσεις στεγαστικού.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αφού ξεκίνησε την συζήτηση για την Εθνική Τράπεζα, μέσα στον ναό, ας την συνέχιζε. 
Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε πχ πως η Εθνική με χρηματιστηριακή αξία 7,43 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2012, πήρε κεφάλαια αξίας 1,2 δισ. ευρώ και η "νύφη" Eurobank την ίδια εποχή έλαβε 3,97 δισ. ευρώ ενίσχυση με χρηματιστηριακή αξία 300 εκατ;
Και μήνες μετά, οι τράπεζες έχουν ρουφήξει ποσά μεγαλύτερα απο το 1/5 του ΑΕΠ της χρεωκωπημένης χώρας.
Ας μας έλεγε ο Άνθιμος για την συμμετοχή της Εκκλησίας στην μεγάλη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής το 2010, για τις μετοχές αξίας 9.300.000 της Εκκλησίας, πέραν των 2.300.000 μετοχών της Μητρόπολης Ιωαννίνων και των 300000 μετοχών της Μητρόπολης Ηλείας, όπως διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο
Η  Εθνική Τράπεζα αρνείται κάθε κούρεμα στα δάνεια των νοικοκυριών, καθώς έτσι αποφάσισε το ΔΣ. Ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο Μητροπολίτης Άνθιμος άραγε τι θέση παίρνουν; Συμφώνησαν και αυτοί ως μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας;
http://lefteria-news.blogspot.gr/
 ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://1.bp.blogspot.com/-WdOGNGihj50/Tuhn4DYGBPI/AAAAAAAAY5Q/2OMfBgh15VM/s1600/Untitled.jpg

Ωραία η προπαγάνδα σας αλλά η εκκλησία είναι τόσο μεγαλομέτοχος που έχει το 1,5%!Λιγότερο από όλους δηλαδή!Επίσης γράψτε ότι η εκκλησία πιέστηκε από το δημόσιο να δανειστεί και να συμμετάσχει στην αύξηση της Εθνικής που επιβλήθηκε από ΔΝΤ και λοιπούς οίκους αξιολόγησης.Ακόμα γράψτε και καμία φορά ότι η εκκλησία δεν έχει πάρει μέρισμα πότε από τις μετοχές της.

Ανώνυμος είπε...

Εχει καμια σχεση η εκκλησια του
Ανθιμου με την παρακατω εκκλησια.


Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τις ιδέες και το κοινωνικό έργο του Μ. Βασιλείου, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Συρία.
Ο Βασίλειος γεννήθηκε το 330μ.Χ στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Σπούδασε φιλοσοφία, ιατρική, μαθηματικά και ρητορική στην Αθήνα. Πολέμησε τις αιρέσεις και αντιτάχθηκε στις αυθαιρεσίες της εξουσίας. Το 367-368 έπληξε την περιοχή της Καισαρείας λιμός. Ο Βασίλειος πούλησε την τεράστια οικογενειακή του περιουσία, στηλίτευε τους μαυραγορίτες, οργάνωνε λαϊκά συσσίτια και μερίμνησε για τα παιδιά όχι μόνο των χριστιανών αλλά και των εβραίων και των ειδωλολατρών, χωρίς καμία διάκριση.
Όταν έγινε αρχιεπίσκοπος το 370, έχτισε τη Βασιλειάδα, ένα συγκρότημα από νοσοκομεία, γηροκομεία, λεπροκομεία, ορφανοτροφεία και σχολείο για την επαγγελματική κατάρτιση όσων ήθελαν να μάθουν μια τέχνη. Η Βασιλειάδα είναι το πρώτο γνωστό στην ιστορία κοινωνικό ίδρυμα, μια ολόκληρη πολιτεία που φιλοξενούσε 30.000 ανθρώπους. Ο Βασίλειος διακήρυττε ότι η ελεημοσύνη από μόνη της δεν αποτελεί απάντηση στη φτώχεια, αντίθετα μόνη απάντηση είναι η εργασία και η δίκαιη κατανομή των αγαθών:



«Εσύ δεν είσαι πλεονέκτης; Δεν είσαι άρπαγας; Δεν κρατάς για τον εαυτό σου όσα σου δόθηκαν για να τα διαχειρισθείς προς όφελος όλων; Αυτός που γδύνει τον ντυμένο θα ονομαστεί λωποδύτης, αλλά αυτός που δεν ντύνει τον γυμνό μήπως δεν αξίζει αυτή την ονομασία; Το ψωμί που αποθηκεύεις είναι του πεινασμένου, τα ρούχα που συσσωρεύεις είναι του γυμνού, τα παπούτσια που τα ‘χεις και σαπίζουν είναι του ξυπόλυτου, τα λεφτά που θάβεις για να μη στα κλέψουν είναι του φτωχού. Είναι τόσοι αυτοί που αδικείς όσοι αυτοί που θα μπορούσες να βοηθήσεις.»



ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ "ΤΕΛΕΙΟΤΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"


«Τελειότατη κοινωνία ονομάζω αυτήν, όπου έχει καταργηθεί η ιδιοκτησία, έχουν εκλείψει οι προσωπικές διαφορές και έχουν εξαφανιστεί οι έριδες και οι φιλονικίες. Είναι η κοινωνία όπου όλα είναι κοινά. Οι πολλοί είναι ένας και αυτός ο ένας δεν υπάρχει μόνος του, αλλά ζει μέσα στους πολλούς.»


ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο Βασίλειος διακήρυττε ότι η ελεημοσύνη από μόνη της δεν αποτελεί απάντηση στη φτώχεια, αντίθετα μόνη απάντηση είναι η εργασία και η δίκαιη κατανομή των αγαθών: