Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

ΘΑΣΟΣ: ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ 12 ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


Αυτή την ώρα δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου 12 ναυτεργάτες, μετά από μήνυση του πλοιοκτήτη Μητσόπουλου, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, για δήθεν παρακώλυση συγκοινωνιών, λόγω της συμπαράστασης που έδειξαν στις 7/12/2009 σε απολυμένο συνάδελφό τους, απαιτώντας την επαναπρόσληψή του.


Δυναμική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιεί η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου, καταγγέλλοντας πλοιοκτήτη και Λιμενικές Αρχές, οι οποίοι αξιοποιώντας το δόγμα της κυβέρνησης «Νόμος και Τάξη» με τη βιομηχανία ποινικών και αστικών διώξεων, που εξαπολύουν ενάντια στο συνδικάτο των ναυτεργατών (εκκρεμούν δεκάδες αγωγές), προσπαθούν να τρομοκρατήσουν – φοβίσουν τους ναυτεργάτες να αποδεχτούν το χτύπημα στα δικαιώματά τους.

Στο πλευρό των ναυτεργατών αντιπροσωπεία της ΚΟ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ με την Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους διωκόμενους ναυτεργάτες.

Η Λαϊκή Επιτροπή τονίζει:

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Η έκφραση αλληλεγγύης από το λαό του νησιού αποτελεί υποχρέωση, ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών. Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Όχι στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες.
Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».
 http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: