Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 12 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


Έλλειμμα 12 δισ.δολ (Αυστ.) παρουσιάζει ο προϋπολογισμός της αυστραλιανή κυβέρνησης για το τρέχον οικονομικό έτος, προοιωνίζοντας αυστηρή λιτότητα για το οικονομικό έτος 2013-2014.
Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε, ότι το μειωμένο εισόδημα του κράτους από φόρους εξ αιτίας της υψηλής τιμής του δολαρίου και της φθίνουσας δραστηριότητας της εξορυκτικής βιομηχανίας- αύξησαν το έλλειμμα του προϋπολογισμού. 


Η πρωθυπουργός εξήγησε, ότι το εισόδημα του κράτους μειώθηκε κατά 12 δισ. δολάρια σε σχέση με τους υπολογισμούς του κοινοπολιτειακού θησαυροφυλακίου για το τρέχον έτος μείωση που επιβάλλει τη λήψη μέτρων για την αναχαίτιση του ελλείμματος.

Η κ. Γκίλαρντ έσπευσε, όμως να διαβεβαιώσει τον αυστραλιανό λαό, ότι η κυβέρνησή της δεν πρόκειται να κάνει «δραματικές περικοπές» με τον προϋπολογισμό για το νέο έτος. Απεναντίας, η πρωθυπουργός υπόσχεται αύξηση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές, τις οποίες περιέγραψε ως «επένδυση στο μέλλον του έθνους».

Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν, ωστόσο, ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στις 14 Μαΐου θα περιλαμβάνει δραστικές περικοπές και αύξηση των φόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: