Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

20 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Ενημέρωση από τη συνέλευση συλλογικοτήτων για τη διοργάνωση της 20ης Απρίλη ως μέρα ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία

Με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων διεξήχθη χθες το Σάββατο στο Πολυτεχνείο η συνέλευση που κάλεσε το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων για τη διοργάνωση της 20ης Απρίλη ως πανελλαδική μέρα ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία.


Ένας από τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους συνιστά η ανάδειξη της νέας εργασιακής πραγματικότητας μετά και το «Σχέδιο για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα των νέων» που εισηγήθηκαν οι υπουργοί Εργασίας, Παιδείας και Ανταγωνιστικότητας και εισάγει με γοργούς ρυθμούς το νέο καθεστώς ανακύκλωσης ανέργων σε ορισμένου χρόνου συμβάσεις, χωρίς δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης. Παράλληλα, το γεγονός ότι τα ποσοστά της ανεργίας στους νέους και τις νέες φτάνουν κοντά στο 60%, κάνει πιο επίκαιρες από ποτέ τις βασικές διεκδικήσεις για τους ανέργους, διεκδικήσεις για δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τον πολιτισμό.








Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση στα πλαίσια της συνέλευσης για τις πολιτικές στοχεύσεις της 20ης Απρίλη ως μέρα ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία. Η 20η Απρίλη θέλουμε να αποτελέσει μια αρχή, όπου οι νέοι και οι νέες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άνεργοι/ες και οι πολλές συλλογικότητες που αναπτύσουν τη δράση τους ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία θα βγουν από το σπίτι τους, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, θα συζητήσουν. Στόχος της δράσης αυτής αποτελεί να είμαστε σε θέση, από την επόμενη ημέρα, να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη σε αυτούς που δεν έχουν φωνή, σε αυτούς που ο νεοφιλελευθερισμός ορίζει ως «αόρατους», σε αυτούς που τόσα χρόνια αποτελούσαν την εξαίρεση που τώρα έγινε κανόνας.



Η συνέλευση αποφάσισε παρεμβάσεις μέχρι και την 20η Απρίλη σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους για την προπαγάνδιση και το κάλεσμα σε συμμετοχή.



Η μέρα ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία θα λάβει χώρα στην Κλαυθμώνος. Θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα περιλαμβάνει χώρους για ενημέρωση από τις συλλογικότητες (από Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία), από δίκτυα αλληλεγγύης, μουσικές και καλλιτεχνικές ομάδες. Στόχος η διεξαγωγή της «Συνέλευσης των Αόρατων».



Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τις άνεργες, τους επισφαλώς εργαζόμενους/ες καθώς και συλλογικότητες που μάχονται αυτήν την πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης, στη «συνέλευση των Αόρατων». Καλούμε στην π.Κλαυθμώνος στις 20 Απρίλη για να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε και κυρίως, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε την ανατροπή.
 
Το κάλεσμα υπογράφετε από τις εξής συλλογικότητες / σωματεία: Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων - Ανέργων, Δικαίωμα, Σύλλογος Ανέργων Νέας Ιωνίας, ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Ταχυμεταφορών, Σωματείο Εργαζομένων Χημικών Φαρμακευτικών Καλλυντικών & Συναφών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΖΗΤΩ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
.....(ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ)