Πέμπτη, Απριλίου 04, 2013

ΠΕΡΙΠΟΥ 6.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!


Το οικονομικό μέγεθος που αποτελούν οι εθελοντές Πυροσβέστες για το ελληνικό κράτος αναλύει μιλώντας στο thousandnews.gr  o Πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) Νίκος Σαχινίδης
Σημειώνει οτι το ελληνικό κράτος δεν αξιοποιεί όσο θα μπορούσε το εθελοντικό σώμα αντίθετα με την αντίληψη που επικρατεί σε όλο τον κόσμο.
«Στο εξωτερικό δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εθελοντή και επαγγελματία πυροσβέστη. Οι ανάγκες για πυρόσβεση παγκοσμίως καλύπτονται κατά 95% από εθελοντές και μόλις το 5% των πυροσβεστών είναι επαγγελματίες», τονίζει.


«Στην Ελλάδα επαγγελματίες πυροσβέστες επεμβαίνουν ακόμη και για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ», αναφέρει μιλώντας στο thousandnews ο κ Σαχινίδης. Όπως σημειώνει, «στην Ελλάδα το κόστος για κάθε περιστατικό στο οποίο επεμβαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία αγγίζει κατά μέσο όρο τις 6.000 ευρώ ενώ την ίδια ώρα στην Αυστρία κάθε περιστατικό κοστίζει στο κράτος μόλις 400 ευρώ»! Η τεράστια αυτή διαφορά στο κόστος, το οποίο φυσικά επιβαρύνεται το ελληνικό κράτος κι άρα ο Έλληνας φορολογούμενος, οφείλεται στο γεγονός οτι σε κάθε περιστατικό επεμβαίνουν μοναχά επαγγελματίες πυροσβέστες. Εκτιμά οτι το δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 500 εκατ ευρώ το χρόνο αν αξιοποιούσε σωστά τους εθελοντές πυροσβέστες που θα μπορούσε να έχει στη διάθεση του.

«Το ελληνικό κράτος τιμωρεί αντί να ενισχύει τους εθελοντές πυροσβέστες. Ενδεικτικό παράδειγμα της έλλειψης συνεννόησης με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αποτελεί το περιστατικό της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στο εργοστάσιο της Mexil στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός οτι μόνο το ΕΣΕΠΑ διαθέτει δύο ειδικά οχήματα για τις βιομηχανικές πυρκαγιές, εντούτοις, δεν κληθήκαμε καν να πάρουμε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», σημειώνει ο κ Σαχινίδης.

Αντί, λοιπόν, να φροντίζει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το εθελοντικό κεφάλαιο που αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος εν μέσω κρίσης, το ελληνικό κράτος δεν το ενισχύει ούτε οικονομικά αλλά ούτε και υλικά. «Εμείς ενισχύουμε το Πυροσβεστικό Σώμα ακόμη και με στολές κι όχι το αντίθετο από ότι θα περίμενε κανείς. Πληρώνουμε από την τσέπη μας ακόμη και τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Όχι απλά δε μας βοηθούν αλλά μας πολεμούν ανοιχτά κιόλας», υπογραμμίζει ο κ Σαχινίδης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολέμου που δέχεται το εθελοντικό σώμα Πυροσβεστών αναδασωτών αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία εκλογής του Πρόεδρος του στην  Προεδρία της επιτροπής Δασοπυρόσβεσης, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών – Διάσωσης. Η ελληνική αποστολή Πυροσβεστών αποχώρησε από την διαδικασία ψηφοφορίας και δεν ψήφισε υπέρ του Έλληνα υποψηφίου, εν προκειμένω το πρόεδρο του Ε. Σ. Ε. Π.Α., για την ηγεσία της επιτροπής. Ο Ν. Σαχινίδης τελικώς εξελέγη με την ψήφο των ξένων συναδέλφων του.
http://thousandnews.gr/index.php/component/content/article/49-flashbanner/47053--6000--------.html

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: