Σάββατο, Απριλίου 13, 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ;


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ...ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ..
 Στους τρόπους απομάκρυνσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτεί η τρόικα φαίνεται πως κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην πολύωρη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.


Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι υπάρχει η συμφωνία για την απομάκρυνση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς το τέλος του 2013.

Μετά την σύσκεψη πρώτος έκανε δηλώσεις -σε ύφος πιο έντονο από ό,τι συνήθως- ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είπε ότι οι επίορκοι θα αποχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων που θα ενεργοποιηθούν περισσότερο και θα επιταχύνουν τις εργασίες τους.

Για τους μη επίορκους δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι θα κριθούν με την αξιολόγηση και την κινητικότητα.

Ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι οι αλλαγές στο δημόσιο και η αναδιοργάνωσή του θα γίνουν με το σχέδιο της κινητικότητας και εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 αυτοί που θα έχουν αποχωρήσει θα είναι περισσότεροι από 180.000.

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι θα αξιολογηθούν οι οργανισμοί, όπου χρειάζεται, κι αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα κλείσουν. Όσο για το προσωπικό τους, αφού αξιολογηθεί και δεν ανταποκρίνεται, θα βγαίνει εκτός.

Όσο για τον αριθμό των επιόρκων, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος αριθμός γιατί θα ήταν αυθαίρετο, αφού δεν θα έχουν κριθεί τουλάχιστον από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά.

«Δεν υπερασπίζομαι κανέναν στο Δημόσιο»

Ανεβάζοντας τους τόνους ο κ. Κουβέλης συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπερασπίζομαι κανέναν στο δημόσιο, υπερασπίζομαι το δημόσιο στη βάση της αξιολόγησης». Και συνέχισε: «Δεν είμαστε μια χώρα που θα κόψει κεφάλια γενικώς και αορίστως, όλα πρέπει να γίνουν με κριτήρια».

Και η τρόικα, κατέληξε, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι διαπραγμάτευση δεν σημαίνει επιβολή απόψεων.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: