Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Με εξαίρεση τα τραπεζάκια των παρατάξεων και τις αφίσες στους χώρους των ιδρυμάτων, τίποτε δεν θυμίζει στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας ότι αύριο διεξάγονται φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.
Το κλίμα, όπως παραδέχονται και εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, είναι υποτονικό. Τα θέματα που κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα στην ανώτατη εκπαίδευση ήταν η εκλογή των νέων συμβουλίων Ιδρυμάτων και κυρίως το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά συγχωνεύσεις τμημάτων τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ.

Και τη φετινή χρονιά, όλα δείχνουν ότι η παράταξη της ΔΑΠ που πρόσκειται στη Ν.Δ. θα διατηρηθεί με άνεση στην πρώτη θέση. Ερωτηματικό προκαλεί το ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η Αριστερή Ενότητα (παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΝ).
Θεωρείται δύσκολο, πάντως, ακόμη και από μέλη της παράταξης να ανεβάσει θεαματικά τα ποσοστά της και να κινηθεί κοντά στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η παράταξη είχε κινηθεί κοντά στο 5%.
Κατά τα λοιπά, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά των παρατάξεων σε σχέση με πέρυσι. Οσον αφορά την πολυπόθητη έκδοση κοινών αποτελεσμάτων, παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά.
εθνος
 ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: