Τρίτη, Απριλίου 09, 2013

ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αποστάσεις από όλους και από όλα αναμένεται να λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπόμνημα που θα καταθέσει εντός της ημέρας στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Δεν είχα καμία εμπλοκή στον χειρισμό της λίστας με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετική Τράπεζα HSBC αναμένεται να επισημαίνει στο σημείωμα του ο πρώην Πρωθυπουργός, ενώ θα κάνει ειδική, εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της Κυβέρνησης του να πατάξει τη φοροδιαφυγή.


Μέχρι τις 6 το απόγευμα, οπότε και ξεκινούν οι εργασίες της Επιτροπής, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναμένεται να πάρει στα χέρια του το υπόμνημα του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος από την Παρασκευή - οπότε και του είχε τηλεφωνήσει ο Πρόεδρος της Προκαταρκτικής για να τον καλέσει στη σημερινή συνεδρίαση - είχε κάνει φανερή την πρόθεση του να μην παραστεί ενώπιον της αλλά να κάνει χρήση του δικαιώματος που έχουν κάνει…. «κατάχρηση» όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί.

Η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης στην αίθουσα 151 του Μεγάρου της Βουλής, δεδομένου πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα επιμείνουν στην κλήτευση του, ενώ από την άλλη πλευρά ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει δηλώσει πως εφόσον το υπόμνημα είναι αναλυτικό δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον πρώην Πρωθυπουργό. 
Το ποια θα είναι η στάση της Προκαταρκτικής θα αποφασιστεί με ψηφοφορία, όπου θα ισχύσει ο κανόνας της πλειοψηφίας, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει πυρά από τους συνήθεις υπόπτους (των κομμάτων της αντιπολίτευσης) για επιχείρηση συγκάλυψης.

Εστία έντασης αναμένεται να είναι και το αίτημα, που θα επαναδιατυπώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να του υποβάλλει συμπληρωματικές ερωτήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπενθυμίζουμε πως ανάλογο αίτημα έχει υποβάλλει και για τους κ.κ. Διώτη και Καπελέρη.

Η Προανακριτική εισέρχεται στην τελικά ευθεία, καθώς μετά και την κατάθεση Παπανδρέου – έστω δια υπομνήματος – το μόνο πολιτικό πρόσωπο που μένει να καταθέσει είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο για να περάσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών το κατώφλι της Προανακριτικής απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ που αφορά στον έλεγχο επί των καταθέσεων των συγγενών του.
newsit.gr
ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: