Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ... ΒΛΕΜΜΑΤΑ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -


απο το http://www.aksioprepeiakantoxh.com/
Αναμφίβολα σε ένα άρθρο γνώμης ή μία είδηση που δημοσιεύεται στα ΜΜΕ, η ουσία βρίσκεται στο καθεαυτό κείμενο. Σημαντικό αλλά δευτερεύοντα ρόλο κάποιες φορές, παίζει και ο τίτλος που επιλέγει κάνεις να χρησιμοποιήσει, καθώς και η φωτογραφία που, ενδεχομένως, προστεθεί στο κείμενο. Αυτό σαν μια γενική αρχή. Όταν, βέβαια, μιλάμε για τις επιλογές εικόνων από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα δεδομένα αλλάζουν!
Εντάξει, στις απλές καθημερινές ειδήσεις χρησιμοποιούνται συνηθισμένες εικόνες (δώστε π.χ. στο google τη λέξη «κλοπή»), μιας και το ουσιαστικό ενδιαφέρον βρίσκεται κυρίως στην καταγραφή τους. Όταν, όμως, πρόκειται για πολιτική; Για «αποφασιστικές πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες», για «εθνικά μέτωπα» και γενικώς για φτηνή (…γελοία) εξυπηρέτηση προπαγάνδας (παντός κυβέρνησης); Μα, φυσικά, τότε μιλούν τα… βλέμματα!














ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σαμαρά και Χρυσή Αυγή παίζει ο παρακρατικός.Που είναι το περίεργο δηλαδή.Μήπως στα αθλητικά θέλατε να γράφει υπερ του ΠΑΟ ή της ΑΕΚ;Ένας άνθρωπος (ή ότι είναι αυτή η κρεατομάζα) υπερασπίζεται τις ιδέες του (σκατοφασίστας) και πέσατε να τον φάτε