Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ, «ΜΙΝΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ;;;
-Η ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 27%
-ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
-ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
-ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 
-ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ 
...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ;
Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με όλες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις της τελευταίας συμφωνίας της συγκυβέρνησης με την τρόικα.
«Θα κατατεθεί, αν δεν απατώμαι, την Πέμπτη. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι. Τρέχουμε, βέβαια, να προλάβουμε, γιατί είναι πολλά τα θέματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τη Δευτέρα.
Κυβερνητικός στόχος είναι το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστεί με διαδικασίες κατεπείγοντος μέχρι την Κυριακή, που το Κοινοβούλιο κλείνει για τις γιορτές του Πάσχα και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να μεταβεί στο Γιούρογκρουπ, που θα γίνει στις 13 Μάη, με ψηφισμένα όλα τα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της δόσης.


Όπως δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, «εφόσον η Βουλή παραμένει κλειστή το Πάσχα, θα πρέπει να το έχουμε ψηφίσει μέχρι την επόμενη Κυριακή».

Συνάντηση για το πολυνομοσχέδιο, αναμένεται να υπάρξει την Τρίτη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Νομίζω θα συναντηθούμε, ενδεχομένως, αν είμαστε έτοιμοι, αύριο βράδυ, με τους κυβερνητικούς εταίρους» ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας.
Σε ερώτηση για το αν «μπορεί σε κάτι να διαφωνούν», δήλωσε πως «δε νομίζω. Εξάλλου είναι όλα γνωστά πράγματα. Απλώς είναι νομοθετική πρωτοβουλία τώρα».
Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, υπάρχει συνεχής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και συνεργατών των Βενιζέλου και Κουβέλη.

Ειδικότερα, ο νέος εφαρμοστικός νόμος θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Απολύσεις στο Δημόσιο: Η λεγόμενη διοικητική μεταρρύθμιση απαιτεί την «κατάργηση θέσεων και τη μετάταξη του προσωπικού, και με απολύσεις σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων». Στις 15.000 θα φτάσουν σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες οι απολύσεις στο Δημόσιο, προκειμένου το 2014 να έχει εκπληρωθεί ο στόχος για μείωση των εργαζομένων κατά 150.000 σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετούσε το 2010. Από αυτές, οι 4.000 προγραμματίζονται για φέτος και οι 10.000 μέσα στο 2014. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από τα μαζικά λουκέτα και τις συγχωνεύσεις που σχεδιάζονται σε οργανισμούς και φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την καρατόμηση και των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ: Δρομολογούνται ανατιμήσεις μέχρι και 100% (6 ευρώ αντί 3 ευρώ το τ.μ.) για τα εκτός σχεδίου πόλης ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Με παρεμβάσεις όπως αυτή διογκώνεται η μάζα των αντιλαϊκών φόρων και αυτό παρά την «έκπτωση» 15% που διαφημίζει για το φετινό χαράτσι. Από το β' εξάμηνο του 2013, σε ολόκληρη τη χώρα, μπαίνουν σε εφαρμογή οι νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων, οι οποίες αποτελούν και τη βάση υπολογισμού και για το χαράτσι πάνω στη λαϊκη κατοικία και μικρή περιουσία. Από το 2014 επεκτείνεται και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αγροτεμάχια κ.ά.

Ληξιπρόθεσμα «οφειλές» στην Εφορία: Η υπαγωγή και παραμονή των λαϊκών νοικοκυριών στη ρύθμιση γίνεται κάτω από προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, να μη δημιουργείται κανένα νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, που βεβαιώνεται από 1η Γενάρη 2013 και στη συνέχεια! Για «οφειλή» που έγινε ληξιπρόθεσμη μέσα στο 2013 θα πρέπει προηγουμένως να την εξοφλήσουν, προκειμένου στη συνέχεια να αποκτήσουν το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση για τις παλαιότερες «οφειλές» (μέχρι 31-12-2012). Στο νομοσχέδιο προβλέπονται δύο ρυθμίσεις: Η πρώτη για τα ληξιπρόθεσμα κεφαλαιοποιημένα «χρέη» που βεβαιώθηκαν μέχρι 31/12/2012 (μέχρι 48 μηνιάτικες δόσεις) και μια πάγια (σε 12 δόσεις) για ληξιπρόθεσμα που θα βεβαιώνονται στο εξής. Στο επόμενο διάστημα, το «μαρκάρισμα» θα πάρει ασφυκτικές και μαζικές διαστάσεις, ταυτόχρονα με την ενεργοποίση του μέτρου των κατασχέσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε και στη νέα ρύθμιση. Αποδέκτες της βαρβαρότητας του κεφαλαίου είναι 2,5 εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, για «οφειλές» μέχρι 3.000 ευρώ, ακόμη και για ποσά κάτω από τα 1.000 ευρώ!

«Κόκκινα δάνεια»: Η ρύθμιση «διευκόλυνσης» είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών. Αφορά μόνο στα «ενυπόθηκα δάνεια», αυτά δηλαδή για τα οποία έχουν «δεμένο το γάιδαρο» με τη δυνατότητα άμεσης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Ο εμπαιγμός έχει και συνέχεια. Πρόσθετη προϋπόθεση είναι να μην έχουν χαρακτηριστεί «ληξιπρόθεσμα» (σε καθυστέρηση πάνω από 3 μήνες).

Στα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα συγκαταλέγονται και οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (θα κυρωθούν με υπουργική απόφαση) και θα ισχύσουν από την 1η Μάη, σε συνέχεια των ανατιμήσεων μέχρι και 25% που ισχύουν από το Γενάρη του 2013. Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης στη ΝΕΤ, το πρωί της Δευτέρας, στο πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα κατατεθεί στη Βουλή πριν το Πάσχα και θα πρέπει να βρεθεί «ένας κοινός παρονομαστής» μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης «πριν και μέσα στη Βουλή».

Ο ίδιος επικαλέστηκε για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας «τις εξελίξεις στις χώρες που μας ανταγωνίζονται» και ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει δραματοποίηση της κατάστασης».

---Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το ζήτημα για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα μικρά καταστήματα, επιτρέποντας την λειτουργία των καταστημάτων για 51 Κυριακές κατ' έτος και 7 για τα πολυκαταστήματα.
902.gr - left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2013

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

30% ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ ΑΝΕΡΓΟΙΙΙΙΙΙΙΙ

Τα κάτεργα της Μανωλάδας είναι το “αναπτυξιακό πρότυπο” που επιβάλουν οι εξουσιαστές με όχημα τον αντιρατσισμό!!! (Από τα τσιφλίκια των πασοκτζήδων μέχρι τα κάτεργα των κομμουνιστών -Ριζοσπάστης, τυποεκδοτική, τηλεόραση "902"- Ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά...)


Στην συγκάλυψη συμμετέχει ενεργά και το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαπατήσως, όπου παρουσιάζεται πως οι “αγρότες” (που στην πραγματικότητα δεν είναι αγρότες) “αναγκάζονται να απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς , διότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για αυτές τις εργασίες” και ότι “εάν απελαθούν οι παράνομοι αλλοδαποί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος παραγωγής και θα καταστραφούν οικονομικά”....Την καλλίτερη απάντηση στα παραπάνω δίδει ανακοίνωση του ίδιου του “Ελληνικού” ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει ορίσει ξεχωριστό υπεύθυνο υπάλληλο σε κάθε πόλη της Ελλάδος για να μαζεύει βιογραφικά Ελλήνων με εμπειρία σε αγροτικές εργασίες για να τους στέλνει να μαζεύουν φράουλες…. όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ολλανδία!!!

Ακολουθεί η περσινή προκήρυξη του ΟΑΕΔ, και αντίστοιχη θα υπάρξει και φέτος:

ZHTOYNTAI ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Έναρξη 15/06/2012 και λήξη τέλος Οκτωβρίου 2012
Η Εργασία διαρκεί από 7.00 μέχρι 12.30 και 13.00 -15.15 .
Οι ακαθάριστες αποδοχές είναι 1.416 ευρώ, καθαρές 1.200 ευρώ.
Ο εργοδότης καταβάλλει μέχρι 225 ευρώ για τα έξοδα ταξιδιού μετά τη λήξη της σύμβασης με την προσκόμιση των εισιτηρίων .
Αφαιρούνται από τον μισθό 75 ευρώ τον μήνα για ασφάλιση υγείας , καθώς και 50 ευρώ την εβδομάδα για διαμονή . Είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία σε αγροτικές εργασίες και η γνώση αγγλικών .
Βιογραφικά στα αγγλικά αποστέλλονται με email: < gr01ea22@oaed.gr>

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής φράουλας στην Νέα Μανωλάδα εξάγεται και μάλιστα κυρίως σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία. Οι αντίστοιχες Ολλανδικές επιχειρήσεις πωλούν την φράουλα στην ίδια ακριβώς τιμή με τις “Ελληνικές” και έχουν τεράστια χρηματικά κέρδη ενώ παρέχουν 1200 Ευρώ τον μήνα καθαρές αποδοχές, με ασφάλιση και διαμονή πληρωμένα!

Βλέπουμε επομένως ότι, εάν τα καθεστωτικά κόμματα της φαυλοκρατίας εφάρμοζαν απλώς τους νόμους, την στιγμή που η ανεργία των Ελλήνων φθάνει στο 30% , θα μπορούσαν να απελάσουν τους παράνομους αλλοδαπούς και, ως εργάτες γης στην Μανωλάδα αλλά και σε κάθε άλλη αγροτική περιοχή, να προσλαμβάνονταν μέσω του ΟΑΕΔ αρκετοί από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανέργους των περιοχών αυτών. Ακόμη και εάν τους παρέχονταν πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και αμοιβές γύρω στα 900 Ευρώ τον μήνα (μισθός που θεωρείται “πολύ υψηλός” για τα σημερινά δεδομένα της χώρας), αυτή η παραγωγή θα ήταν “χρυσοφόρα” και άκρως ανταγωνιστική, καθώς το κόστος εργασίας θα ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό των αντίστοιχων επιχειρήσεων στο εξωτερικό (1200 Ευρώ)! Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες άνεργοι Έλληνες της περιοχής θα είχαν βρει μόνιμη εργασία.

Αν συγκρίνει κανείς ένα τέτοιο εργασιακό πρότυπο, που θα ήταν εύκολα και άμεσα εφικτό και υλοποιήσιμο , με το σημερινό πρότυπο της παράνομης εργασίας λαθρομεταναστών, βλέπει την πραγματική διάσταση ενός μοναδικού εγκλήματος που δεν συμβαίνει μόνο στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας αλλά αποτελεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς σε ολόκληρη την χώρα μας.

Οι Έλληνες άνεργοι είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση σε θέσεις εργασίας χιλιάδων επιχειρήσεων εντός της πατρίδος μας, καθώς και από χιλιάδες στρέμματα Ελληνικής γης, που δίδονται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς εποίκους, ενώ οι εργοδότες παρανομούν ανοιχτά με την πλήρη συγκάλυψη του κρατικού μηχανισμού και των κομματικών πολιτικών μαφιών με τις οποίες είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένοι. Το κόστος από τις χαμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές πέφτει στις πλάτες των υπολοίπων Ελλήνων που εργάζονται νόμιμα, ενώ δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται ετησίως, καθώς αντί να πηγαίνουν σε μισθούς Ελλήνων, δίδονται σε λαθρομετανάστες και καταλήγουν ως συνάλλαγμα διοχετευόμενο στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Συλλογισμός νηπίου . Και που ακριβώς κολλάει το "πλουτιζουν επαγγελματίες αντιρατσιστες και οι αντιφασιστες" . Αυτοι δλδ που λένε ότι δεν υπάρχει παράνομος άνθρωπος, αυτοί που νοιάζονται για τον πλησίον τους - οποιοδήποτε χρώματος κ εθνικότητας .
Το φασισμό σου με τους φασίστες σου.

Σταμάτα σε παρακαλώ τη λασπολογία. νισάφι πλέον. Μόνο ψέματα.

Ανώνυμος είπε...

2:53 σταμάτα να προσπαθείς να προπαγανδίσεις, δεν έχεις μυαλό για να το κάνεις. Μπορεί οι χαζούληδες που κάνεις παρέα να σε παιρνάνε για έξυπνο, αλλά είπαμε....χαζούληδες είναι.
Τράβα όμως καλλίτερα (που γράφεις και συ) να βρεις κάποιον που δίδει (χα χα πόσο μαλάκας θεέ μου)μαθήματα ορθογραφίας...μετά θα γίνεις ο θεός της παρέας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η μαλακία είναι πως σ'αυτήν την κωλοεπικράτεια με τους δουλοπάροικους που έχει για περήφανο λαό, ο 2.53 θεωρείται σπουδαίος αναλυτής.