Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Να αποκρύψουν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και των αρχών της περιοχής στη Μανωλάδα Ηλείας, για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η εγκληματική επίθεση σε βάρος τους, επιχειρούν κυβερνητικά στελέχη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης.


«Στην Ελληνική Δημοκρατία σήμερα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οικονομική εκμετάλλευση εκατοντάδων ή και χιλιάδων συνανθρώπων μας, όπως και η διαβίωσή τους σε απαράδεκτες συνθήκες. Πόσο μάλλον η απόπειρα δολοφονίας τους.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την ενεργό συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νομοταγών πολιτών της Ηλείας και των τοπικών φορέων.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω ότι η τήρηση του νόμου είναι όχι μόνο αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, αλλά και αναγκαίος όρος για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έκανε λόγο για «απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια».

«Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα» που «πρέπει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές άμεσα».

Εγκληματική χαρακτηρίζει την επίθεση η ΔΗΜΑΡ.

«Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρακτικές βίας και εξαθλίωσης, που παραπέμπουν σε εποχές και συνθήκες δουλεμπορίου, έκανε λόγο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου. 
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: