Τρίτη, Απριλίου 09, 2013

ΣΤΗΝ ΆΚΤΩΡ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!


Την απόφαση έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού του έργου «Επέκταση αεροσταθμού, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον Αερολιμένα Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης”» προϋπολογισμού 110.085.000 ευρώ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης.


Το έργο είχε αρχικώς ανατεθεί, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, στην πρώτη μειοδότρια εταιρεία «ΝΕΜΕΣΙΣ ΛΤΔ», με έκπτωση 48,48% (ποσό 56.954.491,16 ευρώ). Κατά της απόφασης προσέφυγε η εταιρεία Ακτωρ ΑΤΕ, αλλά η ένσταση απερρίφθη. Στη συνέχεια η Ακτωρ ΑΤΕ άσκησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης, η οποία έγινε αποδεκτή.
Κατόπιν αυτών, το έργο ανατίθεται στην εταιρεία Ακτωρ ΑΤΕ, η οποία είχε υποβάλει προσφορά με ποσοστό έκπτωσης 44,43% (συμβατική δαπάνη 61.393.815,82 ευρώ).
Όπως δήλωσε ο κ. Καλογιάννης, το έργο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ενώ πρόσθεσε πως το υπουργείο εργάζεται εντατικά για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομής σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχόλιο Left.gr: η είδηση αυτή αναδεικνύει, πέραν του ότι μια μεγάλη τεχνική εταιρεία χρειάζεται και ακούραστους νομικούς συμβούλους, και ότι πιθανότατα η ιδιοκτησία μιας ισχυρής εφημερίδας δεν βλάπτει καθόλου τις δουλειές... Ελπίζουμε, τώρα που ανοίξαν αυτές οι δουλειές, να μην συνεχιστούν οι απολύσεις στο «Έθνος» 

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας στα γραφεία του Μπόμπολα
http://www.difernews.gr/articles/2/politiki/68331/o-tsipras-sta-grafeia-tou-mpompola/

Μόλις πριν λίγε ώρες ο Τσίπρας συνάντησε τον Μπόμπολα. Τι άλλος θες για να ξυπνήσεις;;;

Ανώνυμος είπε...

META TOY AΛΑΦΟΥΖΟΥ....ΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!!!

14/3/2013

Τσάρκα στο Φάληρο έκανε αυτές τις ημέρες ο… leader of SYRIZA. Όχι, δεν πήγε να… μαζέψει ανοιξιάτικο ήλιο, ούτε για να… εισπνεύσει θαλάσσια αύρα. Το Συγκρότημα Αλαφούζου (ΣΚΑΪ και ΣΙΑ) επισκέφθηκε, στα πλαίσια των επαφών του με τη διαπλεκόμενη ολιγαρχία των ΜΜΕ, για να γίνει (όποτε γίνει κι αν γίνει…) ο… καταλληλότερος πρωθυπουργός των «νταβατζήδων».

Κατ’ αρχάς, ο… leader συμμετείχε σε σύσκεψη με τον ιδιοκτήτη και τους διευθυντές του σταθμού και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, βγήκε από το γραφείο τους με πλατύ χαμόγελο, απόδειξη ότι τα βρήκανε και τα συμφωνήσανε. Στη συνέχεια, με τη συνοδεία των στελεχών του, Μουλόπουλου, Σκουρλέτη και Δραγασάκη, περιηγήθηκε στο Συγκρότημα όλο χάρη και καμάρι, προφανώς για να μάθει τους χώρους και να νιώθει σαν… στο σπίτι του.

Θεωρείται βέβαιο, ότι το… καυτό ραντεβού του… leader με τους Αλαφούζους, το κανόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και του… Παναθηναϊκού), του οποίου οι σχέσεις με το αλαφουζέϊκο είναι παλιές, γνωστές και ιδιαιτέρως στενές.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις, αναμένεται αλλαγή γραμμής από τον ΣΚΑΪ, από μνημονιακό μέχρι αηδίας σε φουλ αντιμνημονιακό. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και τον τρόπο να αλλάζουνε γραμμή ανάλογα με τα συμφεροντάκια τους, τον ξέρουνε πολύ καλά οι «νταβατζήδες».

(ΥΓ): Όπως μας σφύριξε ένα… πουλάκι, διακαής πόθος του… leader Alexi είναι ν’ ανοίξει νταραβέρι με τον Μπόμπολα (τον ΕΠΟΝίτη που έγινε βαρόνος), κι έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να το καταφέρει. Αλλά, μέχρι στιγμής, του τη χαλάει τη δουλειά ο Πρετεντέρης…


9/4/2013 14:30

Τώρα, ο… leader of SYRIZA είναι στον «Πήγασο» και συναντιέται με το… Big Boss πάντων και πασών και εθνικό μας υπεργολάβο, Γιώργο Μπόμπολα! Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο… leader Alexis να πάρει το «χρίσμα» για να’ χει να πορεύεται στο δρόμο του προς την πρωθυπουργία. Δε θα δυσκολευθεί φανταζόμαστε, γιατί εκτός των άλλων τους ενώνει και η ιδεολογική προέλευση. ΕΠΟΝίτης ήταν ο Μπόμπολας πριν γίνει βαρόνος, κνίτης ο Alex.
Δεν ξέρουμε αν πήγε κατ’ ευθείαν από τις Σκουριές δια μέσω της Αττικής οδού ο Αλέξης Τσίπρας στο κτίριο του “Έθνους” του επιχειρηματία Μπόμπολα.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συνάντηση με τον «κακό» εργολάβο, με τον «νταβατζή» εθνικό κατασκευαστή, όπως αρέσκονται να λένε στην Κουμουνδούρου, πήγε πολύ καλά. Έφαγαν, ήπιαν με το επιτελείο του “Έθνους” και μίλησαν για την πολιτική κατάσταση.

Βεβαίως, στη συνάντηση δεν παρευρέθηκε ο… Πρετεντέρης, αλλά ήταν εκεί όλοι.

Άραγε να του είπε ο κ. Τσίπρας τις αντιρρήσεις του για τις Σκουριές και για τις άλλες επενδύσεις;

Να του είπε για τα διόδια της Αττικής οδού; Ή να του έδωσε υποσχέσεις ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία;

Προς θεού, δεν είναι κακό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του και να κάνει ανοίγματα στα media. Όμως, να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα ότι αυτός αποκάλεσε τους εκδότες «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής». Πώς έγιναν τώρα προνομιακοί συνομιλητές του;

Και πώς θα πάει στα… Καμίνια να μιλήσει ξανά στους φτωχούς πολίτες για τους “νταβατζήδες” που τους πίνουν το αίμα, όταν ο ίδιος πίνει μαζί τους το κρασάκι του και τσιμπολογάει τυράκι κι αχλαδάκι;

Άραγε τότε που ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τον Μπόμπολα για τη συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ ποια σχέση έχει με τον τωρινό που κάνει βόλτες στα γραφεία του επιχειρηματία;

Θυμίζουμε, πως τον προηγούμενο μήνα ο… αντιδιαπλεκόμενος Τσίπρας είχε συναντηθεί κατά σειρά με τους βαρόνους των ΜΜΕ Αλαφούζο και Ψυχάρη ,πέρασε μια βόλτα από το συγκρότημα Κουρή (του έγκλειστου) με τον Χατζηνικολάου και στη συνέχεια κατέληξε στο κτίριο του “Έθνους” για μια «φιλική» κουβέντα με τον κ. Μπόμπολα.. Τώρα έφτασε (με… έρπην;) μέχρι την κορυφή, στο σκαλί το τελευταίο, στον βαρόνο των βαρόνων! Μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (ταπεινός υπηρέτης της διαπλεκόμενης πλουτοκρατίας) κι έτσι θα κυβερνήσει το… Μπομπολιστάν!

Ανώνυμος είπε...

PLAN B KAI NA PAEI STO DIAOLO KAI TSIPRAS