Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ , ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, μ' εξαίρεση τα ΤΕΙ Πύργου και Καβάλας, που προχώρησαν σε κατάληψη, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο Αθηνά.


 Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή ίση, ή ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε αντίθεση με το εμφυλιοπολεμικό κλίμα των προηγούμενων ημερών μεταξύ των παρατάξεων, επικράτησε στην πλειοψηφία των σχολών... νηνεμία.
Βασικό αντικείμενο συζήτησης στα περισσότερα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στα Πανεπιστήμια ήταν οι αλλαγές που προβλέπονται να γίνουν σύμφωνα με τον νόμο Αρβανιτόπουλου. Παρά τις συνεχείς αναθεωρήσεις του, εξακολουθεί να μη συμπεριλαμβάνει υπ' όψιν βασικά διακαιώματα των φοιτητών, όπως υποστηρίζουν, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις άσχετων μεταξύ τους τμημάτων, ως προς το αντικείμενο, αλλά και οδηγώντας χιλιάδες νέους στην αγκαλιά της επισφάλειας και της ανεργίας.
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το χημείο, όταν ομάδα 5-6 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν σε φοιτητές, πετώντας πέτρες, ενώ μετά από παρέμβαση των ΜΑΤ που βρίσκονται επί των οδών Μαυρομιχάλη και Ναυαρίνου, τράπηκαν σε φυγή. Ένταση προκλήθηκε και στο Πολυτεχνείο, με ομάδα κουκουλοφόρων να εισβάλλει στο κτίριο και να καταστρέφει προεκλογικό υλικό παρατάξεων.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο σύνολο των σχολών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Πηγή: beta.avgi.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: