Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

«ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Αν η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό η ψυχική υγεία είναι ο πυλώνας της επιβίωσης. Κι όμως αυτά σε εποχές που ζούμε φαίνεται για κάποιους να είναι ψιλά γράμματα, αφού αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο προϋπολογισμός για το 2013 φτάνει να καλύψει μόνο το 32% των αναγκών στο χώρο υγείας, ενώ με λουκέτο απειλούνται 71 Κέντρα Πρόληψης της χρήσης ουσιών σε ολόκληρη τη χώρα.


Οι λανθασμένες επιλογές  του παρελθόντος «σκότωσαν» αναμφισβήτητα τις καλές προθέσεις , κάνοντας «εκπτώσεις» σε τομείς που δεν επιδέχονται ούτε καν προσφορές. Οι εργαζόμενοι στα κέντρα ψυχικής Υγείας που παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι επιμένουν να διεκδικούν με συνεχόμενες διαμαρτυρίες:

- καταβολή όλων των οφειλών από τους εμπλεκόμενους στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης.

 -άμεση  έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης.

 -αποκλειστικά δημόσιες, καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

 Η χθεσινή…. Υποδοχή

Ένταση επικράτησε εχθές  έξω από το Υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και των φορέων ψυχικής Υγείας.  Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν  μάταια να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας καθώς τους παρέπεμπαν στον Γ.Γ του υπουργείου. Όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους ζητώντας να δουν τον κ. Λυκουρέντζο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση μάλιστα χημικών. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν χωρίς ωστόσο οι διαδηλωτές να καταφέρουν να συναντήσουν τον υπουργό.



Χρυσάνθη Τασσοπούλου 
http://www.healthview.gr/node/50962

ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν οι εργαζόμενοι των κέντρων ψυχικής υγείας είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού τότε τι να πουν και οι ασθενείς;
Ο αδελφός μου νοσηλέυτηκε πριν από δύο εβδομάδες στο Δρομοκαϊτειο και επειδή το Νοσοκομείο πάει για φαλιμέντο δίνουν σε όλους μα όλους τους άσθενείς ανεξαιρέτως το γνωστό φάρμακο που σε κάνει ζόμπι και κάνει 2 ευρώ σε σχέση με τα άλλα που κάνουν μέχρι και 300 ευρώ.... τον πλάκωσαν στις ενέσεις χωρίς διάγνωση και χωρίς κανένα ενδιαφέρον από την μεριά των γιατρών. Τον είδαν μια φορά όταν μπήκε και μια όταν βγήκε. Τις δύο πρωτες ημέρες τον είχαν δεμένο χειροπόδαρα σε ένα σπασμένο στην μέση κρεβάτι με μια λακούβα στη μέση που βούλιαζε το σώμα του και ένα σίδερο που εξείχε στην άκρη και του σούβλιζε τα πλευρά. Δεν ήταν καθόλου βίαιος. Όταν τους ρώτησα γιατί είναι δεμένος μου είπαν για την δική του ασφάλεια....Υπήρχαν άδεια κρεββάτια αλλά αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν. Υπήρξα μάρτυρας περιστατικού όπου η διευθύνουσα ούρλιαζε σε μια ασθενή να τις κάνετε ΕΝΕΣΕΙΣ, ΕΝΕΣΕΙΣ, ΕΝΕΣΕΙΣ και να τις κόψετε και το α...ν το φάρμακο που περιορίζει τα εξωπυραμιδικά έτσι ώστε να υποφέρει περισσότερο. Το επιστέγασμα σήμερα στην πρόνοια που πήγαμε για την έκδοση του βιβλιαρίου υγείας υπήρχαν μιλιούνια πληβείων που ζητούσαν βοήθεια και φυσικά δεν κατάφεραμε καν να μπούμε αν και περιμέναμε από τις 7 και μισή στην ουρά μέχρι τις 1 το μεσημέρι που βγήκε ένας υπάλληλος και μας ανακοίνωσε ότι η ω΄ρα είναι 1 παρά δέκα και για εμάς όσοι είστε έξω δεν υπάρχετε....Αυτή όμως είναι και η αλήθεια ότι για αυτούς δεν υπάρχουμε τόσο απλά. Α! και να μην ξεχάσω, να πάμε όλοι να αγοράσουμε το βιβλίο του Πρετεντέρη.