Δευτέρα, Απριλίου 08, 2013

ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΒΟΡΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ


Αντικρουόμενες αναφορές για το εάν η Πιόνγιανγκ προετοιμάζει νέα πυρηνική δοκιμή έρχονται από την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας: To μεν νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας δεν διαπιστώνει «ασυνήθιστη κινητικότητα» στο Βορρά, αν και λίγο νωρίτερα ο υπουργός Επανένωσης φαίνεται να μίλησε για «ενδείξεις» περί του αντιθέτου.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ, όπως αναφέρει το Reuters, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν ασυνήθιστες κινήσεις που να δείχνουν ότι ο Βορράς προτίθεται να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή».

Νωρίτερα, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Επανένωσης ανέφερε το αντίθετο σε κοινοβουλευτική επιτροπή τη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που ήταν παρόντες στην ενημέρωση. 

Μιλώντας σε σε κοινοβουλευτική επιτροπή τη Δευτέρα, ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Επανένωσης Ριού Κιί-Τζε απάντησε μιλώντας πως «υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις» σε ερώτηση για το εάν η Πιόνγιανγκ προετοιμάζει νέα δοκιμή. Ο υπουργός δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας πως οι σχετικές πληροφορίες είναι διαβαθμισμένες.

Η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας τον Δεκέμβριο, η τρίτη στην ιστορία της, είχε προκαλέσει την ομόθυμη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας.

Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, δεν φαίνεται να έχουν αποχωρήσει διπλωμάτες από τη Βόρειο Κορέα μετά την επισήμανση της Πιόνγιανγκ πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: