Πέμπτη, Απριλίου 11, 2013

“ΠΟΡΤΑ” ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ


Ανεπιθύμητη στην κηδεία της βρετανίδας πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ είναι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, η οποία δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση από την κυβέρνηση της Βρετανίας στην τελετή σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στο Reuters.Η πηγή αυτή, που δεν κατονομάζεται, είπε ότι θα ήταν φυσιολογικό με βάση το πρωτόκολλο να προσκληθούν στην κηδεία αντιπροσωπείες από κάθε χώρα με τις οποίες η Βρετανία διατηρεί "φυσιολογικές" διπλωματικές σχέσεις.


Ωστόσο, όπως πρόσθεσε η οικογένεια της Θάτσερ απέρριψε το ενδεχόμενο να προσκληθεί η Φερνάντες ενώ είπε πως είναι πιθανό να προσκληθεί κάποιος κατώτερος Αργεντινός κυβερνητικός αξιωματούχος αντί της προέδρου.

Η Θάτσερ ηγείτο της Βρετανίας την εποχή του πολέμου των Φόκλαντς το 1982. Η Φερνάντες αμφισβητεί τη βρετανική κυριαρχία στα νησιά, που είναι γνωστά ως Μαλβίνας στην Αργεντινή, και ζητεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και το Λονδίνο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai eixe mia fagoyra h proedros ths argentinhs gia thn khdeia ths thatser!
mporei na paei sta party poy diorganononte se oloi thn agglia gia ton thanato ths skrofas!

Ανώνυμος είπε...

να κατουρήσει στον τάφο της ήθελε!

Ανώνυμος είπε...

sta rxidia mas i thatser kai i poutser psofos kai stin alli tin kologria tin elisavet pou troei ta lefta ton ilithion ton agglon.