Τρίτη, Απριλίου 02, 2013

ΜΕΙΩΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ


Κλείνει μία στις έξι θέσεις νοσηλείας στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά». Την απόφαση ανακοίνωσε στο έκπληκτο προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) η διοικήτρια Ελένη Μαραγκάκη.
Επικαλούμενη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, είπε ότι οι κλίνες του νοσοκομείου θα μειωθούν από 410 σε 340, εάν δεν βρεθεί τρόπος να στελεχωθούν με νοσηλευτικό προσωπικό.
Σύμφωνα με την κ. Μαραγκάκη, το νοσοκομείο χρειάζεται 20 νοσηλεύτριες και η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) διαθέτει μόλις έξι. Για να λειτουργήσουν τα τμήματα ?είπε? έχει ήδη προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις και πως έχει ενημερώσει το υπουργείο Υγείας.

Το δραματικό της υπόθεσης είναι ότι μείωση θα υπάρξει και στα δύο ακτινοθεραπευτικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν πλέον με 12 κρεβάτια το καθένα, από 20 που είχαν. Τα ακτινοθεραπευτικά είναι τομείς που «πονάνε» στο ΕΣΥ, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες είναι μεγάλη από καρκινοπαθείς και οι χρόνοι αναμονής φτάνουν τους τρεις μήνες! Η πρόεδρος του ΙΣΠ Βαρβάρα Ανεμοδουρά ανέφερε στη διοικήτρια ότι, λόγω του ειδικού του χαρακτήρα, το «Μεταξά» έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους τους πολίτες, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, αλλά ολόκληρης της Αττικής και των νησιών.
Η πρόεδρος του ΙΣΠ αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο κρίσιμων θέσεων νοσηλείας, οι οποίες αφορούν καρκινοπαθείς. Πρόθεσή της είναι να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα κενά του νοσοκομείου, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες μονάδες της ίδιας ΥΠΕ. 

ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: