Πέμπτη, Απριλίου 04, 2013

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΚΑΤΑ ΚΚΕ


Η κατάσταση εξελίχθηκε σε σφοδρή σύγκρουση με θέατρο των συμπλοκών το Ενετικό Λιμάνι. Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Συγκαταλέγονται μεταξύ των έξι συλληφθέντων που οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα Χανίων. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Ενα μέλος της Χρυσής Αυγής ανασύρθηκε από τα παγωμένα νερά του λιμανιού, όπου τον πέταξαν διαδηλωτές. Είναι μεταξύ των δύο που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και τους παρασχέθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκε επίσης μια εκπαιδευτικός που ανήκει στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία. Ηταν αυτή που υπέβαλε πρώτη μηνύσεις κατά των τεσσάρων χρυσαυγιτών για εξύβριση και απρόκλητη επίθεση σε βάρος της. Ο έκτος είναι σερβιτόρος καφετέριας, που και αυτός δεν κατάφερε να γλιτώσει από τη μανία των ακροδεξιών.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, αλλά τα πνεύματα εξακολουθούσαν να είναι τεταμένα και χτες.
Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής ζήτησαν «να κλείσουν τα γραφεία - ορμητήρια του ΚΚΕ στην Κρήτη και στην Ελλάδα».
Με ανακοίνωση εμφυλιοπολεμικού περιεχομένου φτάνουν να μιλούν για το «αιματοβαμμένο σφυροδρέπανο», που «είναι απαγορευμένο σύμβολο μίσους», αλλά στην Ελλάδα «χαίρει εκτιμήσεως από το σύστημα». Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής που πρωτοστάτησαν στις εκδηλώσεις βίας, περιφέρονταν σε κατάσταση μέθης στους δρόμους της πόλης.
Και συνεχίζει: «Οταν έφτασαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με περίσσια θρασυδειλία επιτέθηκαν σε μετανάστες και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Δεν έλειψαν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι εναγκαλισμοί με αμερικανονατοϊκούς στρατιώτες.
«Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Παλιό Λιμάνι, όπου και συνεπλάκησαν με συγκεντρωμένους πολίτες που αντέδρασαν στην επίθεση ενάντια στους μετανάστες. Σαν να μην τους έφτανε αυτό, στράφηκαν και εναντίον εργαζομένου σε καφετέρια». Το ΚΚΕ μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, σημειώνοντας: «Η Αστυνομία, αφού αρχικά κοιτούσε άπραγη μπροστά στις επαίσχυντες προκλήσεις των φασιστών, αποφάσισε προσχηματικά να τους προσαγάγει για να τους γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή».
Η Αστυνομία έχει πάρει εντολές να εντείνει τις περιπολίες στην Παλιά Πόλη των Χανίων για την αποτροπή νέων επεισοδίων.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά τις κατηγορίες της συμπλοκής, της εξύβρισης και της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς ορισμένοι από τους συμπλακέντες κρατούσαν ρόπαλα.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ  ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: