Σάββατο, Απριλίου 13, 2013

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ - ΈΦΑΓΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ


Συμβολική κινητοποίηση στη λέσχη σίτισης του ΤΕΙ στον Πύργο, πραγματοποίησαν χθες οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την δραματική περικοπή των καρτών σίτισης στην πλειοψηφία αυτών, διεκδικώντας ταυτόχρονα δωρεάν και μόνιμη σίτιση για όλους ανεξαιρέτως. Μάλιστα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους, εξασφάλισαν δωρεάν μεσημεριανό φαγητό για όλους τους φοιτητές που βρέθηκαν χθες στο εστιατόριο του ΤΕΙ στην οδό Τάκη Πετροπούλου.  


«Φέτος μέσα στο γενικότερο σχέδιο, για την υποβάθμιση της παιδείας που συντελείται σε όλα τα ιδρύματα είχαμε και την περικοπή του αριθμού των σπουδαστών που θα σιτίζονται. Σε σύνολο 1000 και πλέον ενεργών σπουδαστών στα ΤΕΙ του Πύργου, φέτος απόκτησαν κάρτα σίτισης μόνον 265 σπουδαστές» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλης Στεργίου, υποστηρίζοντας ότι η συμβολική διαμαρτυρία στη λέσχη σίτισης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται όλες τις προηγούμενες μέρες ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». «Είναι κινητοποιήσεις ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ.

Έχουμε μαζευτεί εδώ σήμερα και όλοι οι σπουδαστές – ακόμα και αυτοί που δεν διαθέτουν κάρτα σίτισης- θα σιτιστούν δωρεάν έως και τις 3.30 το μεσημέρι όπου ολοκληρώνεται η βάρδια. Είναι ευθύνη του κάθε σπουδαστή να παλέψει για δωρεάν σίτιση αλλά και για δωρεάν στέγαση που εδώ στο Πύργο δεν υπάρχει ώστε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τις σπουδές τους. 

Παλεύουμε για μηνιαίο επίδομα ενοικίου, σίτισης και στέγασης (το φαγητό επί δύο) 600 ευρώ για κάθε σπουδαστή που σπουδάζει μακριά από την πόλη του και σε αυτή τη κατεύθυνση βάζουμε όλο μας τον αγώνα. Όλα αυτά εντάσσονται και στο σχέδιο «Αθηνά» που ήρθε και στο νόμο πλαίσιο που είχε περάσει παλαιότερα και στην πολιτική που ασκείται, ώστε να σπουδάζουν μόνο όσοι μπορούν οικονομικά και οι υπόλοιποι να μένουν σπίτια τους να μην έχουν δικαίωμα στις σπουδές».LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: