Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΠΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


Την Τετάρτη κατατίθενται και σφραγίζονται οι προσφορές στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού για το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ ενώ έως το τέλος Απριλίου θα υπάρχουν νέα για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου του Εκόνομιστ. Τόνισε ότι όσοι αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις, ουσιαστικά λένε «ναι» στις περικοπές φόρων και στην περαιτέρω ύφεση. "Είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα κερδίσει από τις ιδιωτικοποιήσεις, δε δίνουμε γη και ύδωρ-όλοι είναι προσκεκλημένοι να επενδύσουν" δήλωσε ο Στέλιος Σταυρίδης και διαμήνυσε ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος, με επιχειρηματικό πνεύμα και παράλληλα τηρώντας κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.


Ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε μεγάλος λάθος το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα οι ιδιωτικοποιήσεις συνδέθηκαν με το δημοσιονομικό και όχι με το αναπτυξιακό σκέλος υποστηρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργία πλούτου και επομένως έσοδα για το κράτος.

Προανήγγειλε ότι την Τετάρτη " έρχεται μία τράτα με λεφτά για την αγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ" ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη. Ο κ.Σταυρίδης είπε ότι θέματα όπως αυτό του Ελληνικού είναι δρομολογημένα και δεν θα ανοίξει ξανά η συζήτηση και διαβεβαίωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σταθερά, "με μεγάλη αίσθηση του επείγοντος και χωρίς να ενδώσουμε σε μικροπολιτικά συμφέροντα".
enet.gr
 ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: