Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ «ΜΕΤΑΞΑ»: ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ...
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΎΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ....
«Σφαγή» σε τμήματα, προσωπικό και εργασιακά δικαιώματα επικρατεί και στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ξεσηκώνοντας τους εργαζόμενους στο πόδι. Προχτές, έγινε 24ωρη απεργία των γιατρών του Τζανείου νοσοκομείου και στάσεις εργασίας του υπόλοιπου προσωπικού. Στο πλευρό τους, ήταν Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά και Επιτροπές Ανέργων. Τις προηγούμενες μέρες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και άλλες μορφές, είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Στο Τζάνειο, με το νέο οργανισμό που διαμόρφωσε το υπουργείο Υγείας, εντελώς ενδεικτικά, καταργούνται οργανικές θέσεις γιατρών από 250 σε 169, μειώνεται ο αριθμός των κλινών από 474 σε 430. Συγχωνεύονται και καταργούνται κλινικές και τμήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του διαβητολογικού τμήματος, όπου παρακολουθούνται πάνω από 20.000 ασθενείς. Με κριτήριο τη χαμηλή πληρότητα που δημιουργεί ακριβώς η έλλειψη προσωπικού και το χαράτσωμα των ασθενών, μετακίνησαν την παιδοχειρουργική κλινική στη μαιευτική και την κλινική της ΩΡΛ, στην παιδοψυχιατρική, βάζοντας παιδιά με ενήλικες!
Στο «Μεταξά», με το νέο οργανισμό καταργείται μία ακτινοθεραπευτική κλινική, μία ογκολογική - χημειοθεραπευτική και μία χειρουργική κλινική. Καταργούνται 90 κρεβάτια και 258 θέσεις εργασίας! Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ Μεταξά, η διοίκηση του Νοσοκομείου ξεκίνησε ήδη τη συρρίκνωσή του, κλείνοντας την Α΄Ακτινοθεραπευτική κλινική, καταργώντας, έτσι,17 κρεβάτια. Κατάργησε 8 κρεβάτια της Γαστρεντερολογικής και 9 της Ογκολογικής - Χημειοθεραπευτικής κλινικής. Αυτά την ώρα που οι ασθενείς περιμένουν για βδομάδες στη λίστα για εισαγωγή με τραγικά για την πορεία της υγείας τους αποτελέσματα.
Τα τελευταία δύο χρόνια, το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων έχει μειωθεί κατά 72 άτομα, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ η απλήρωτη εργασία για νυχτερινά και αργίες έχει φτάσει στους έξι μήνες.
Η παράταξη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι του Τζανείου και η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ του «Μεταξά» με ανακοινώσεις τους, επισημαίνουν ότι οι συνεχείς περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια είναι στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΝΤ, που, για να διασωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών, μονοπωλιακών ομίλων από την καπιταλιστική κρίση, υπονομεύουν την υγεία και ζωή των εργατικών οικογενειών. Καλούν σε συσπείρωση δυνάμεων και ανάπτυξη αγώνων διεκδικώντας: Καμία συγχώνευση, κατάργηση κλινικής. Κανένα κλείσιμο νοσηλευτικών κλινών. Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς τους. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στους εργολάβους. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές από τους ασθενείς. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης κ.ά.
http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: