Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

ΟΤΕ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΠΑΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ


Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για αλλαγές στον υπολογισμό του ωραρίου εργασίας στα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ και "φρένο" στο σπαστό ωράριο των υπαλλήλων υπεγράφη μεταξύ διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.


Βάσει της νέας συμφωνίας, το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων στα μεγαλύτερα καταστήματα του ΟΤΕ θα υπολογίζεται πλέον με βάση το σύνολο των ωρών εργασίας σε επίπεδο τριμήνου. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι θα εργάζονται από 3 έως 9 ώρες ημερησίως, με το πρόγραμμα εργασίας να είναι μηνιαίο. Στην περίπτωση μειωμένης ή αυξημένης εργασίας, οι τυχόν επιπλέον ή λιγότερες ώρες εργασίας θα συμψηφίζονται με αντίστοιχα μειωμένη ή αυξημένη εργασία εντός του ίδιου τριμήνου. Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο στον ΟΤΕ είναι 35 ώρες την εβδομάδα. Η διοίκηση του ΟΤΕ εκτιμά ότι το όφελος από την κίνηση αυτή είναι τριπλό, καθώς οι πελάτες θα εξυπηρετούνται καλύτερα, αφού τα καταστήματα του ΟΤΕ θα είναι ανά πάσα στιγμή πλήρως στελεχωμένα, οι εργαζόμενοι θα διευκολύνονται στην καθημερινότητά τους, καθώς δεν θα εργάζονται με διακεκομμένο ωράριο 3 ημέρες την εβδομάδα.
Σχολιάζοντας τη νέα σύμβαση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ υπογράμμισε: "Το νέο μοντέλο ωραρίων εργασίας στα καταστήματα, που συμφωνήθηκε με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, είναι ένα από τα πλέον καινοτόμα στην ελληνική αγορά. Η ΕΣΣΕ αυτή αποδεικνύει την προσήλωση της διοίκησης και των εργαζομένων στον ΟΤΕ της νέας εποχής".
ΕΘΝΟΣ 
ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: