Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ


Οι πολιτικές λιτότητας που ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταπολεμήσουν την οικονομική κρίση έχουν πλέον φτάσει στο όριό τους, εκτίμησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Αν και υπεραμύνθηκε αυτών των πολιτικών λέγοντας ότι είναι σωστές καταρχάς, εκτίμησε ότι είναι λάθος να δίνεται μόνο η επιλογή μεταξύ ανάπτυξης και λιτότητας.


Μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες ο Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι για να είναι επιτυχής μια πολιτική δεν αρκεί να είναι σωστά σχεδιασμένη αλλά πρέπει να εξασφαλίζει το ελάχιστο της πολιτικής και κοινωνικής στήριξης. "Τα μέτρα λιτότητας λειτουργούν αλλά πρέπει να ληφθούν επίσης μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, να δοθεί έμφαση σε αυτό τον τομέα ακόμη και βραχυπρόθεσμα" είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εναρμονίσουν το έλλειμμά τους στο απαιτούμενο 3% του ΑΕΠ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει τη σχετική πρόταση αλλά η οριστική απόφαση λαμβάνεται από το Eurogroup και το Ecofin.
enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: