Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΑΕΓΕΚ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ...ΕΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟ!!!


Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
Σε ανάληψη της κατασκευής ολόκληρου του πακέτου των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης, τόσο του βασικού έργου όσο και της επέκτασης προς την Καλαμαριά, με δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από την «Ακτωρ ΑΤΕ» (θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), οδηγεί η από καιρό αναμενόμενη μεταβίβαση της καταρρέουσας οικονομικά «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε.» του Γιάννη Μαρούλη στην τεχνική εταιρεία «Ακτωρ ΑΤΕ», συμφερόντων του ομίλου Λεωνίδα Μπόμπολα.Η εξαγορά σε ποσοστό 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του κ. Μαρούλη από τον όμιλο του κ. Μπόμπολα δρομολογήθηκε ήδη με τις ευλογίες των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς.


Ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε ήδη απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές μνημόνιο συναντίληψης εργολάβων και τραπεζιτών, το οποίο παράλληλα προβλέπει ολοκλήρωση της συμφωνίας και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων έως το τέλος Μαΐου.

Με βάση τη συμφωνία εξαγοράς, η «Ακτωρ ΑΤΕ» πετυχαίνει τρεις υπερφιλόδοξους στόχους:

* Εισέρχεται με κυρίαρχο ρόλο στην κατασκευή του βασικού έργου Μετρό της Θεσσαλονίκης (9,6 χιλιομέτρων, με 13 σταθμούς), υποκαθιστώντας την «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε.», επικεφαλής της εγκατεστημένης κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ-Impregilo-Ansaldo TSF-Seli-Ansaldobreda). Η ανάθεση του έργου, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, έγινε από το 2005, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός του 2013. Το έργο εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, καθώς υπολογίζεται ότι έχουν υλοποιηθεί εργασίες περίπου 200 εκατ. ευρώ, με τους μετροπόντικες ακινητοποιημένους και άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης.

* Ανοίγει ο δρόμος για να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της «Ακτωρ ΑΤΕ» και του ελληνικού Δημοσίου, που μέχρι τώρα έμενε «παγωμένη», για το έργο επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά, προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ, στο οποίο η τεχνική εταιρεία του κ. Μπόμπολα, μέσω διαγωνισμού, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος τον περασμένο Δεκέμβριο. Χωρίς να εξασφαλιστεί η υλοποίηση του βασικού δικτύου, δεν θα ήταν δυνατό η «Ελλάκτωρ» να υπογράψει τη σύμβαση για την επέκταση προς την Καλαμαριά.

* Η πλήρης επικράτηση της εταιρείας «Ακτωρ ΑΤΕ» στα έργα Μετρό στη Θεσσαλονίκη θέτει ισχυρή υποψηφιότητα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για τις μελλοντικές επεκτάσεις προς Ευκαρπία και Εύοσμο.

Σημειώνεται ότι η «Ακτωρ ΑΤΕ», εξαγοράζοντας την εταιρεία του κ. Μαρούλη, παίρνει επίσης και πολλά άλλα μεγάλα έργα εκτός του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως εργολαβίες στην Εγνατία, στο Ακτιο-Αμβρακία, μερίδιο στην κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ.ά. Η τεχνική εταιρεία του κ. Μπόμπολα αναλαμβάνει βάρος από το άνοιγμα στις τράπεζες της «ΑΕΓΕΚ Α.Ε.», κυρίως σε Alpha Bank και Πειραιώς, που συνολικά εμφανίζεται να προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, η «Ακτωρ ΑΤΕ» εμφανίζεται ως «σωτήρας» που δίνει «φιλί ζωής» στα έργα, κυρίως του Μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία καρκινοβατούν.

Από την άλλη πλευρά όμως, αναφύονται πελώρια ερωτήματα για τη διαχείριση των έργων, τόσο για την ανάθεσή τους στην καταρρέουσα από χρόνια «ΑΕΓΕΚ» όσο και για την κατάληξή τους μέσω της περιβόητης και για πολλούς προδιαγεγραμμένης εξαγοράς της «ΑΕΓΕΚ Α.Ε.». http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

9/4/2013 14:30

Τώρα, ο… leader of SYRIZA είναι στον «Πήγασο» και συναντιέται με το… Big Boss πάντων και πασών και εθνικό μας υπεργολάβο, Γιώργο Μπόμπολα! Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο… leader Alexis να πάρει το «χρίσμα» για να’ χει να πορεύεται στο δρόμο του προς την πρωθυπουργία. Δε θα δυσκολευθεί φανταζόμαστε, γιατί εκτός των άλλων τους ενώνει και η ιδεολογική προέλευση. ΕΠΟΝίτης ήταν ο Μπόμπολας πριν γίνει βαρόνος, κνίτης ο Alex.
Δεν ξέρουμε αν πήγε κατ’ ευθείαν από τις Σκουριές δια μέσω της Αττικής οδού ο Αλέξης Τσίπρας στο κτίριο του “Έθνους” του επιχειρηματία Μπόμπολα.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συνάντηση με τον «κακό» εργολάβο, με τον «νταβατζή» εθνικό κατασκευαστή, όπως αρέσκονται να λένε στην Κουμουνδούρου, πήγε πολύ καλά. Έφαγαν, ήπιαν με το επιτελείο του “Έθνους” και μίλησαν για την πολιτική κατάσταση.

Βεβαίως, στη συνάντηση δεν παρευρέθηκε ο… Πρετεντέρης, αλλά ήταν εκεί όλοι.

Άραγε να του είπε ο κ. Τσίπρας τις αντιρρήσεις του για τις Σκουριές και για τις άλλες επενδύσεις;

Να του είπε για τα διόδια της Αττικής οδού; Ή να του έδωσε υποσχέσεις ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία;

Προς θεού, δεν είναι κακό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του και να κάνει ανοίγματα στα media. Όμως, να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα ότι αυτός αποκάλεσε τους εκδότες «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής». Πώς έγιναν τώρα προνομιακοί συνομιλητές του;

Και πώς θα πάει στα… Καμίνια να μιλήσει ξανά στους φτωχούς πολίτες για τους “νταβατζήδες” που τους πίνουν το αίμα, όταν ο ίδιος πίνει μαζί τους το κρασάκι του και τσιμπολογάει τυράκι κι αχλαδάκι;

Άραγε τότε που ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τον Μπόμπολα για τη συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ ποια σχέση έχει με τον τωρινό που κάνει βόλτες στα γραφεία του επιχειρηματία;

Θυμίζουμε, πως τον προηγούμενο μήνα ο… αντιδιαπλεκόμενος Τσίπρας είχε συναντηθεί κατά σειρά με τους βαρόνους των ΜΜΕ Αλαφούζο και Ψυχάρη ,πέρασε μια βόλτα από το συγκρότημα Κουρή (του έγκλειστου) με τον Χατζηνικολάου και στη συνέχεια κατέληξε στο κτίριο του “Έθνους” για μια «φιλική» κουβέντα με τον κ. Μπόμπολα.. Τώρα έφτασε (με… έρπην;) μέχρι την κορυφή, στο σκαλί το τελευταίο, στον βαρόνο των βαρόνων! Μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (ταπεινός υπηρέτης της διαπλεκόμενης πλουτοκρατίας) κι έτσι θα κυβερνήσει το… Μπομπολιστάν!

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΣΤΟ GOOGLE.....ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΤΣΙΠΡΑ
http://www.iefimerida.gr/news/99523/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1
http://www.difernews.gr/articles/2/politiki/68331/o-tsipras-sta-grafeia-tou-mpompola/