Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΗΝ EMMA DELTA ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ!!!


ΞΑΞΑ ΡΩΤΑΜΕ...ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΎ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;;;
Προθεσμία μέχρι το πρωί της Πέμπτης έχει πάρει η Emma Delta Ltd, το ελληνοτσεχικό fund που υπέβαλε τη μοναδική έγκυρη προσφορά για το πακέτο στον ΟΠΑΠ, για να βελτιώσει την προσφορά της. 


Το τίμημα που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσέφερε το fund είναι περίπου στα 622 εκατ. ευρώ και το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών συμβούλων (Deutsche Bank και NBG Securities) και την αποτίμηση του μεριδίου από τον ανεξάρτητο αποτιμητή (Duff & Phelps), να ζητήσει την υποβολή νέας προσφοράς.

Μοναδικός άλλος μνηστήρας ήταν η Third Point, η προσφορά της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα να μην αποσφραγιστεί επειδή είχε υποβληθεί υπό αίρεση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η Emma Delta έχει προθεσμία μέχρι το πρωί της Πέμπτης για τη βελτιωμένη προσφορά. Oι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται, είχαν ορίσει το τίμημα στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανεξάρτητος αποτιμητής είχε προσδιορίσει μεταξύ του ελάχιστου των 650 εκατ. ευρώ και του μέγιστου των 710 εκατ. ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη στελέχη του Ταμείου, η Emma Delta πρέπει να ανεβάσει οπωσδήποτε το τίμημά της από τα 622 εκατ. στο ελάχιστο των 650 εκατ. ευρώ. 

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στελέχη, η προσδοκία του Ταμείου είναι να επιτευχθεί ένα τίμημα κοντά στα 700 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται πάντως ότι με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, το 33% ισούται με 745 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ 

ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xalara κ αβιαστα αφου του ειπε ο θεος οτι ο Μελις ειναι οκ..