Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΜΜΕ #MANOLADA


Μετά τους μπράβους της Βαγγελάτος ΑΕ στη Μανωλάδα, τη σκυτάλη πήραν οι πιστολέρος του Δένδια, αυτή τα φορά κακοποιώντας και συλλαμβάνοντας στο ΑΤ  Κάτω Αχαγιάς τον  Σαχίν Αχμέτ του Σουναμίρ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βγήκε στα μέσα ενημέρωσης και για αυτό το μήνυμα που θέλει να στείλει η Αστυνομία είναι ότι αναλαμβάνει να τρομοκρατήσει η ίδια τους μετανάστες.
Σήμερα τα χαράματα στις 5.30μμ αστυνομικοί πήγαν και τον έβγαλαν έξω από τη παράγκα στη περιοχή Λάππα όπου έμενε και τον χτύπησαν μπροστά σε όλους. 
Δεν θα περάσει! Απαιτούμε τη άμεση απελευθέρωση του Σαχίν Αχμέτ και την παραδειγματική τιμωρία του ρατσιστή αστυνομικού.
Το ποτάμι της οργής για το ρατσιστικό έγκλημα των αφεντικών δεν γυρνά πίσω. Με γρήγορους ρυθμούς φορείς, σωματεία και συλλογικότητες μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και την Ένωση Μεταναστών Εργατών προχωράνε στην οργάνωση του συλλαλητηρίου τη Κυριακή 28 Απρίλη στη κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας στις 3μμ. 

Χθές στον Εργατικό Κέντρο του Πύργου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμμετοχή σωματείων των εκπαιδευτικών, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, συλλογικοτήτων της περιοχής. Παραβρέθηκε πολυάριθμη αντιπροσωπεία της Ένωσης Μεταναστών Εργατών από τη Νέα Μανωλάδα. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. 
Το συλλαλητήριο απαιτεί την τιμωρία των ενόχων για τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στην εταιρία Βαγγελάτος ΑΕ και την άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών. 
Στην Αθήνα, η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους μετανάστες  οργανώνουν την μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της Πρωτομαγιάς με κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11πμ. 
Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ
ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2013

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H αστυνομία είναι η μεγάλη βρωμιά σ'αυτό το κράτος.Οι αστυνομικοί είναι οι πιο διεγφθαρμένοι ,οι εγκληματίες που αφήνουν τους άλλους εγκληματίες να υπάρχουν.Η μαφία στην Ελλάδα αυξάνεται με την βοήθεια της αστυνομίας.Μαφιόζοι,φασίστες είναι οι αστυνομικοί και δεν κάνουν τίποτα για το κοινό έγκλημα.Ο απλός κόσμος,δεν τους έχει καμιά εμπιστοσύνη,καμιά ,για κανένα θέμα.Οι πιο διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πιο τεμπέληδες ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

Τα κάτεργα της Μανωλάδας είναι το “αναπτυξιακό πρότυπο” που επιβάλουν οι εξουσιαστές με όχημα τον αντιρατσισμό!!! (Από τα τσιφλίκια των πασοκτζήδων μέχρι τα κάτεργα των κομμουνιστών -Ριζοσπάστης, τυποεκδοτική, τηλεόραση "902"- Ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά...)

Άκρως ενδεικτική για την απόλυτη και συνένοχη συγκάλυψη της καταστάσεως στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, των κυβερνητικών κομμάτων και τον ίδιο τον υπουργό Δένδια ήταν πως, σύμφωνα και με καταγγελίες κατοίκων που κατάφεραν να δημοσιευθούν μονάχα σε μικρά τοπικά Μ.Μ.Ε., στα πλαίσια της επιχειρήσεως “Ξένιος Ζεύς” ουδέποτε έγινε κάποια επέμβαση στους καταυλισμούς λαθρομεταναστών της περιοχής. Η συγκάλυψη συντελείται με σαφείς οδηγίες και εντολές της πολιτικής ηγεσίας και της ηγεσίας της αστυνομίας!

Στην συγκάλυψη συμμετέχει ενεργά και το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαπατήσως, όπου παρουσιάζεται πως οι “αγρότες” (που στην πραγματικότητα δεν είναι αγρότες) “αναγκάζονται να απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς , διότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για αυτές τις εργασίες” και ότι “εάν απελαθούν οι παράνομοι αλλοδαποί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος παραγωγής και θα καταστραφούν οικονομικά”....Την καλλίτερη απάντηση στα παραπάνω δίδει ανακοίνωση του ίδιου του “Ελληνικού” ΟΑΕΔ, ο οποίος έχει ορίσει ξεχωριστό υπεύθυνο υπάλληλο σε κάθε πόλη της Ελλάδος για να μαζεύει βιογραφικά Ελλήνων με εμπειρία σε αγροτικές εργασίες για να τους στέλνει να μαζεύουν φράουλες…. όχι στην Ελλάδα αλλά στην Ολλανδία!!!

Ακολουθεί η περσινή προκήρυξη του ΟΑΕΔ, και αντίστοιχη θα υπάρξει και φέτος:

ZHTOYNTAI ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ και ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Έναρξη 15/06/2012 και λήξη τέλος Οκτωβρίου 2012
Η Εργασία διαρκεί από 7.00 μέχρι 12.30 και 13.00 -15.15 .
Οι ακαθάριστες αποδοχές είναι 1.416 ευρώ, καθαρές 1.200 ευρώ.
Ο εργοδότης καταβάλλει μέχρι 225 ευρώ για τα έξοδα ταξιδιού μετά τη λήξη της σύμβασης με την προσκόμιση των εισιτηρίων .
Αφαιρούνται από τον μισθό 75 ευρώ τον μήνα για ασφάλιση υγείας , καθώς και 50 ευρώ την εβδομάδα για διαμονή . Είναι απαραίτητη η προϋπηρεσία σε αγροτικές εργασίες και η γνώση αγγλικών .
Βιογραφικά στα αγγλικά αποστέλλονται με email: < gr01ea22@oaed.gr>

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής φράουλας στην Νέα Μανωλάδα εξάγεται και μάλιστα κυρίως σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία. Οι αντίστοιχες Ολλανδικές επιχειρήσεις πωλούν την φράουλα στην ίδια ακριβώς τιμή με τις “Ελληνικές” και έχουν τεράστια χρηματικά κέρδη ενώ παρέχουν 1200 Ευρώ τον μήνα καθαρές αποδοχές, με ασφάλιση και διαμονή πληρωμένα!

Βλέπουμε επομένως ότι, εάν τα καθεστωτικά κόμματα της φαυλοκρατίας εφάρμοζαν απλώς τους νόμους, την στιγμή που η ανεργία των Ελλήνων φθάνει στο 30% , θα μπορούσαν να απελάσουν τους παράνομους αλλοδαπούς και, ως εργάτες γης στην Μανωλάδα αλλά και σε κάθε άλλη αγροτική περιοχή, να προσλαμβάνονταν μέσω του ΟΑΕΔ αρκετοί από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανέργους των περιοχών αυτών. Ακόμη και εάν τους παρέχονταν πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και αμοιβές γύρω στα 900 Ευρώ τον μήνα (μισθός που θεωρείται “πολύ υψηλός” για τα σημερινά δεδομένα της χώρας), αυτή η παραγωγή θα ήταν “χρυσοφόρα” και άκρως ανταγωνιστική, καθώς το κόστος εργασίας θα ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό των αντίστοιχων επιχειρήσεων στο εξωτερικό (1200 Ευρώ)! Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες άνεργοι Έλληνες της περιοχής θα είχαν βρει μόνιμη εργασία.

Αν συγκρίνει κανείς ένα τέτοιο εργασιακό πρότυπο, που θα ήταν εύκολα και άμεσα εφικτό και υλοποιήσιμο , με το σημερινό πρότυπο της παράνομης εργασίας λαθρομεταναστών, βλέπει την πραγματική διάσταση ενός μοναδικού εγκλήματος που δεν συμβαίνει μόνο στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας αλλά αποτελεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς σε ολόκληρη την χώρα μας.


Ανώνυμος είπε...

Ακούστε πουτανάκια , ο αλλοδαπός είναι πρεζέμπορας και τον έπιασαν με 137 γραμμάρια μαύρο . Άντε γαμηθείτε όλα τα άπλυτα γαμώ το μουνί της οικογένειά σας και γαμώ τα κόκκαλα των παππούδων σας μουνόπανα !!!

Ανώνυμος είπε...

8:53@ Ξεφόρτωσε λίγο μαγκιά… άσε το internet νυχτιάτικα, πιες κάνα γαλατάκι να ηρεμήσεις και μετά άντε για ύπνο γιατί έχεις σχολειό αύριο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ ΛΑΘΡΟΖΩΟ


«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ σχετικά με τη σύλληψη 38χρονου αλλοδαπού στην περιοχή Λάππα Αχαΐας», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος υπήκοος Μπαγκλαντές συνελήφθη το πρωί στο Λιμνοχώρι από αστυνομικούς τους Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, καθώς διακινούσε ναρκωτικά (κάνναβη) σε σπιρτόκουτα.

Στην κατοχή του -τόσο στο αυτοκίνητό του, όσο και σε παράπηγμα όπου διέμενε- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 137 γραμμάρια κάνναβης και 1.240 ευρώ, προερχόμενα από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ 8 53 ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ.
ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ,ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

Πιάσατε το μεγαλέμπορα πρέζας που ευθύνεται για πάρα πολλούς θανάτους περήφανων δημοκρατικών ημεδαπών πολιτών. Ώπα λάθος, όχι πρέζας, μαύρου. Πωπωπωπωωπω πόσοι να έχουν πεθάνει άραγε από το μαύρο, ε; Ε, μπάτσε; Δεν θες να συνειδητοποιήσεις πως σας χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν, αρκεί να είστε τα πειθήνια σκλαβάκια τους; Σε λίγο θα σας διατάξουν να συλλαμβάνετε κόσμο επειδή έκλασε, κι εσύ θα μας τα πρήζεις για το πόσο σοβαρό παράπτωμα είναι, τόσο σοβαρό που θα πρέπει να βιαιοπραγήσετε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

εσενα ρε μαλακα κωλομπατσε ποια ειναι η δουλεια σου να τον συλλαβεις η να τον ξυλοφορτωσεις?http://www.zougla.gr/greece/article/i-anetia-varvarotita-tis-elas

ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΤΚΩΤΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

7;31 γιατί δεν αυτοκτονείς να ηρεμήσεις βρε αγόρι μου?
Ακόμα και ο γονείς σου πάρτυ θα κάνουνε στην κηδεία σου...θα περάσουμε πολύ ωραία!!!
κάντο βρε όπως ο ήρωας σας ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ ΧΙΤΛΕΡ!