Παρασκευή, Μαΐου 31, 2013

3 ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΒΙΠΕ,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΚΤΩΡ

Τρία εργατικά ατυχήματα έχουν καταγραφεί από το πρωί στο Ηράκλειο εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας, στο όνομα των περικοπών για τη μείωση του κόστους, χωρίς να υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.


Στη ΒΙΠΕ

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες εργάτης 53 χρόνων, οδηγός βυτιοφόρου μεταφοράς ασφάλτου από εταιρεία της Αθήνας, «λούστηκε» από καυτή άσφαλτο κατά τη διάρκεια μετάγγισης. Το «ατύχημα» συνέβη εντός του χώρου της κατασκευαστικής Εταιρείας ΜΑΡΜΙ ΑΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, και η οποία ήταν ο παραλήπτης του φορτίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εργάτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο δε διαθέτει Μονάδα Εγκαυμάτων και μεταφέρεται στην Αθήνα.

Στην «Ανακύκλωση» 

Το πρωί στην «Ανακύκλωση Ηρακλείου» συγκρούστηκαν δυο απορριμματοφόρα του Δήμου κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης των απορριμμάτων εντός της εταιρείας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας εκ των οδηγών. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική και ευτυχώς ο εργάτης είναι καλά στην υγεία του.

Στο εργοτάξιο ΑΚΤΩΡ

Ατύχημα σημειώθηκε όμως και στο εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡΑ στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμάξι παραβίασε τα απαγορευτικά και έπεσε πάνω σε εργάτη, αλλοδαπό ηλικίας περίπου 40 χρόνων, που εκτελούσε εργασίες τοποθέτησης διαχωριστικών στην Εθνική Οδό. Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, χωρίς να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στους χώρους των ατυχημάτων στελέχη του ΠΑΜΕ προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν και απαιτώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας τους αλλά και μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: