Δευτέρα, Μαΐου 13, 2013

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΑΔΩΝ : ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ


Οι υποψίες επιβεβαιώνονται: ευρήματα προερχόμενα από πλήθος ερευνών δείχνουν ότι οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και η έλλειψη ανεκτικότητας είναι πιθανότερο να συναντώνται σε άτομα με μεγαλύτερη γνωστική ακαμψία και χαμηλότερη κοινωνική διαδραστικότητα.


Παρά τις σημαντικές τους συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορές, οι γνωστικές ικανότητες δεν έχουν κερδίσει την προσοχή που δικαιούνται όσον αφορά στον τρόπο ερμηνείας των προκαταλήψεων.

Αυτό το δεδομένο έρχονται να ανατρέψουν τα ευρήματα δύο Καναδών επιστημόνων, οι Γκόρντον Χόντσον και Μάικλ Μπουσέρι, οι οποίοι δοκίμασαν ένα στατιστικό μοντέλο ανάλυσης, όπου οι μειωμένες γνωστικές ικανότητες φαίνεται να συνδέονται με αυξημένες προκαταλήψεις. 

Αναλύοντας δύο μεγάλα και αντιπροσωπευτικά δείγματα πληθυσμού από ολόκληρη την Αγγλία (15.874 άτομα), οι δύο επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο χαμηλότερος δείκτης πνευματικών ικανοτήτων προοιωνίζεται εντονότερο ρατσισμό, μέσω της υιοθέτησης ακροδεξιών ιδεολογιών (κοινωνικός συντηρητισμός, ακροδεξιός απολυταρχισμός) και του χαμηλού δείκτη επαφής με άλλες ομάδες.

Μια δευτερεύουσα ανάλυση δείγματος από τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε την επίδραση της μειωμένης ικανότητας για αφηρημένη σκέψη πάνω στην απόκτηση προκαταλήψεων έναντι της ομοφυλοφιλίας, μια σχέση που εν μέρει αποκαλείται τόσο από τις αυταρχικές ιδεολογίες όσο και από τα χαμηλά επίπεδα επαφής με άλλες ομάδες πληθυσμού.

Σε όλες τις αναλύσεις υπήρξε μέριμνα ώστε το δείγμα να μην χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα επίπεδα εκπαίδευσης ή κοινωνικο-οικονομικής θέσης.

«Τα αποτελέσματά μας καταδεικνύουν ότι οι γνωστικές ικανότητες παίζουν έναν κρίσιμο αν και υποτιμημένο ρόλο στο θέμα των προκαταλήψεων» αναφέρουν σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, όπου δημοσιεύουν τα αποτελεσματα της μελέτης τους oι δύο ερευνητές προτείνoντας μεγαλύτερη προσοχή στον παράγοντα «γνωστικές ικανότητες» κατά την αναζήτηση μοντέλων ερμηνείας των κοινωνικών προκαταλήψεων. 

 ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2013

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτη η έρευνα και αν είναι ρατσιστική. Άρα αυτοί που την έκαναν είναι βλάκες...
By the way, η φύση η ίδια είναι ρατσιστική. Επιβιώνει μόνο ο καλύτερος....

Ανώνυμος είπε...

Το να κρινεις καποιον βασει της ιδεολογιας του δεν ειναι ρατσιστικο ρε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ χρυσαυγιτη. Ξερεις καν τι σημαινει ρατσισμος βρε βοδι?

ΓΑΜΩΤΗΜΑΝΑΤΟΥ6:37 είπε...

ΧΑΧΑΧΑ μλκ 6:37 έκανα screencap την παπαριά σου για να κρατήσω την ασχετοσύνη και την βλακεία του μέσου φασίστα. Η φύση προωθεί το άκρως αντίθετο πανίβλακα, η φύση δεν προωθεί το ρατσιστικό διαχωρισμό αλλά τον γονιδιακό εμπλουτισμό. Και οχι μόνο αυτό, η διατήρηση της καθαρότητας του αίματος με απόλυτη βεβαιότητα δημιουργεί γενετικές ανωμαλίες, γι αυτό το λόγο και η αιμομιξία ή οι κλειστές φυλετικά "καθαρές" κοινωνίες συνήθως οδηγούν στη γέννηση μογγόλων σαν και εσένα. ΧΑΧΑΧΑ μλκ πήρες καθαρό δεκάρι (by the way). Τι τρόμπας θεέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Re ahriste hrisavgiti mathe prota ti tha pei ratsismos kai ti einai fili kai ratsa sti fisi kai istera grapse gamo ti panagia sou

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΠΛΕΟΝ!!!ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε ρε μαλάκα το άτομο! Αν η φύση ήταν ρατσιστική κύριε μαλάκα,κάποιος απο τους 2 μας δεν θα ζούσε. γκε γκε ? ουγκ τώρα ούφο !

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε ρε πούστη από τα κατάλοιπα του ναζισμού!! Η φύση λέει είναι ρατσιστική, επιβιώνει μόνο ο καλύτερος!!
Αυτή η "θεωρία" λεβέντη μου δεν ανήκει στη φύση, αλλά στο χίτλερ. Αυτό το κτήνος είχε εμμονή με την επιβίωση του καλύτερου και ισχυρότερου στη φύση, για να μπορέσει να δικαιολογήσει τους ολοκληρωτικούς πολέμους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις πάσης φύσεως διώξεις και δολοφονίες!! Τέτοιες γελοίες, ρατσιστικές θεωρίες, είναι ανεπίτρεπτο να αναπαράγονται και να γίνονται αποδεκτές από ανθρώπους του 21ου αιώνα που θέλουν να θεωρούν εαυτούς ως "καλύτερους"(εδώ γελάμε)!!! Όταν μάλιστα η ελάχιστη ενασχόληση με τη φύση, μας διδάσκει τα ακριβώς αντίθετα, πρέπει να είσαι τελείως ούγκανος για να πιστεύεις ακόμη σε ναζιστικά στερεότυπα....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ, ο μαλάκας πάνω πάνω στο 6:37, επιβεβαιώνεις ότι οι ρατσιστές είναι ηλίθιοι με το καλημέρα. Στη φύση επιβιώνει ο προσαρμοστικότερος ζώο. Και όπως λέει και ο άνθρωπος παρακάτω, ο γονιδιακός εμπλουτισμός είναι διαδεδομένη αρχή επιβίωσης. Γι'αυτό υπάρχουν και φύλα βλάκα

Ανώνυμος είπε...

Ορισμός χρυσαυγιτη ο 6.37 . Ξεκινάει και λέει ότι να ναι , σαν να αρχίζει να τρέχει όταν τον ανακαλύπτουν . Χωρις επιχειρήματα χωρίς μόρφωση , λέει κάτι απλα για να το πεί. Ανοίγει το στόμα και βγάζει κουράδες απο μέσα . Αυτό που είναι άξιο προσοχής είναι ότι σε λίγες μέρες μπορεί να κυκλοφορεί και σαν ιδεολογία αυτή η παπαρια μεσα στη χ.α . Να πιστεύουν δλδ ότι η φύση είναι ρατσιστική.

Να κάνω και μια ερώτηση στην άλλη την πλευρα: ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσεις ενα φασίστα? με δημοκρατικό ή με φασιστικό τρόπο ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτους τους χρυσαυγιτες αγαπησαμε

Ανώνυμος είπε...

+1 στον 12:55 χαχαχα