Σάββατο, Μαΐου 18, 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΜΟ ΠΑΤΡΑΣ: ΈΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


Την δική της εκδοχή για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάτρα δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό Πάτρας. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η ΚΑΡ στην ανακοίνωσή της, την οποία εξασφάλισε το thebest.gr, η Αστυνομία ήθελε να διαλύσει το  πάρτι που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία Όλγας, κάνοντας μάλιστα 4 προσαγωγές.


Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μετά το πρώτο αυτό συμβάν, κατέβηκαν ξανά στην πλατεία και επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο (που στο μεταξύ πύκνωσε) με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προχώρησε σε προσαγωγές, αδειάζοντας την πλατεία και διώχνοντας με την βία τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ΚΑΡ στόχος της Αστυνομίας ήταν να τρομοκρατήσει τον κόσμο που συχνάζει στην περιοχή και να «στρώσει» το δρόμο για την Κυριακάτικη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα. Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της ΚΑΡ έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή 17/5 βράδυ, στην πλ. Όλγας, υπήρχε αυτοοργανωμένο πάρτι (το οποίο γίνεται κάθε βδομάδα) στο κάτω μέρος της πλατείας (Αράτου κ Ρηγ. Φεραίου) με 20 άτομα νεολαίους. Την ίδια στιγμή αρκετός κόσμος παρακολουθούσε στις καφετέριες τις πλατείες τον αγώνα ποδοσφαίρου.

Αυτό το κλίμα δεν άρεσε στην αστυνομία και επιτέθηκε στις 23:00, με διμοιρίες ΜΑΤ προσαγάγοντας 4 άτομα χωρίς λόγο και δικαιολογία. Το πάρτυ που γίνεται κάθε βδομάδα δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε κάτοικο ούτε πελάτη μαγαζιών, αλλά “ενόχλησε” φυσικά την αστυνομία η οποία έστειλε ΜΑΤατζήδες οπλισμένους έτοιμους για “όλα" εναντίον νέων που απλώς άραζαν με μουσική.

Στην συνέχεια κόσμος ειδοποιήθηκε για το γεγονός, κατέβηκε στην πλατεία Όλγας για συμπαράσταση στους συλληφθέντες ενάντια στον αυταρχισμό που έδειξε η αστυνομία. Αργότερα παρ’ όλο που αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες , η αστυνομία παρέμεινε επιδεικτικά οπλισμένη στο πάνω μέρος τις πλατείας για αρκετή ώρα και έπειτα αποχώρησε.

Αμέσως μετά από λίγα λεπτά, με την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατέβηκαν ξανά στην πλατεία και επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προχώρησε σε προσαγωγές, αδειάζοντας την πλατεία και διώχνοντας με την βία τον κόσμο.

Στην συνέχεια απομόνωσαν ένα κομμάτι των αλληλέγγυων στην Ρήγα Φεραίου το οποίο τα ΜΑΤ το κυνήγησαν μέχρι την Αγία Σοφία με χρήση δακρυγόνων ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν (μέχρι τις 4πμ) στις γωνίες στην πλατεία Όλγας προπαθώντας να κόψουν την κίνηση κοντά στην περιοχή.

Όλα αυτές οι ειδήσεις από site τα οποία μιλάνε για συμπλοκές πόλεμο αντιεξουσιαστιών και ΜΑΤ είναι ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ. Τις ζημιές τις προκάλεσε αποκλειστικά η Αστυνομία η οποία περικύκλωσε την πλατεία με στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των θαμώνων της πλατείας. Η Αστυνομία επιτέθηκε χωρίς λόγο σε μία πλατεία στην οποία για χρόνια τώρα νεολαία και μέλη πολιτικών χώρων της Αριστεράς της Αναρχίας οργανώνουν εκδηλώσεις.

Η κυβέρνηση και η Αστυνομία εδώ και καιρό θέλει να καθαρίσει την περιοχή στην πλ Όλγας - Παράρτημα. Τα άρθρα στις Σαββατιάτικες τοπικές φυλλάδες που μιλάνε για την εκκαθάριση του Παραρτήματος (Κόσμος: “Εισαγγελία Πατρών: Εκκενώστε το Παράρτημα”) σε συνδυασμό ότι την Κυριακή η Χρυσή Αυγή την Κυριακή οργανώνει ανοικτή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της δείχνουν το πραγματικό σχέδιο της Αστυνομίας:

- να τρομοκρατήσει τον κόσμο που συχνάζει στην περιοχή και να τελείων με τους κοινωνικούς χώρους αντίστασης. Θέλει να εφαρμόσει το σχέδιο τρομοκράτησης που υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας (βλ πλατεία Εξαρχείων) ή το σχέδιο εκκαθάρισης των καταλήψεων όπως αυτό της Βίλας Αμαλίας

- να στρώσει τον δρόμο για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής δηλώνοντας ότι θα τιμωρήσει όποιες αντιδράσεις υπάρξουν ενάντια στην Νεοναζιστική Φιέστα είτε την Κυριακή είτε γενικώς στο μέλλον.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία να αντιδράσουν στα σχέδια της αστυνομίας τα οποία είναι συνέχεια των εντολών του Δένδια για την καταστολή στις Σκουριές, της επιστράτευσης των απεργών.

Καλούμε όλο τον κόσμος στις κινητοποιήσεις που θα καλεστούν άμεσα (Κυριακή απόγευμα) ενάντια στην Καταστολή, τον Αυταρχισμό, την Καταπάτηση των δικαιωμάτων και ενάντια στι Γιορτές - Συγκεντρώσεις μίσους της Νεοναζιστικής Συμμορίας Χρυσής Αυγής.
http://thebest.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: