Τετάρτη, Μαΐου 01, 2013

ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΑΣΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Το 34% των αποφοίτων από πανεπιστήμια των ΗΠΑ χρωστάει δάνεια ύψους έως 30.000 δολάρια και το 17% από 30.000 έως 50.000 δολάρια, ωστόσο πάνω από το 40% είναι υποαπασχολούμενοι ή χρειάζονται περαιτέρω εκπαίδευση προκειμένου να ξεκινήσουν την καριέρα τους, σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Accenture που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.


Η online έρευνα 1.050 εργαζόμενων που αποφοίτησαν τα τελευταία δύο χρόνια και 1.010 που θα πάρουν το πτυχίο τους το 2013 αποκάλυψε επίσης ότι πολλοί πτυχιούχοι, εκ των οποίων αρκετοί υπέρογκα χρεωμένοι για την αποπληρωμή των σπουδών τους, λένε ότι εργάζονται σε δουλειές που δεν απαιτούν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Πάνω από τους μισούς απόφοιτους δήλωσαν ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν δουλειά, ενώ το 39% είχε ήδη βρει απασχόληση πριν αποφοιτήσει. Το 68% δήλωσε ότι εργάζεται με πλήρες ωράριο και το 16% σε θέσεις μερικής απασχόλησης. Το 53% βρήκε πλήρη απασχόληση στον τομέα των σπουδών του.

Πολλοί θεωρούν ότι θα είχαν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές αν είχαν σπουδάσει κάτι διαφορετικό. Οι κλάδοι στους οποίους ήθελαν κατά κύριο λόγο να απασχοληθούν είναι η εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και η ψυχαγωγία και ο κλάδος της υγείας.

Πάνω από τους μισούς σκοπεύουν να ξανακαθήσουν στα θρανία μέσα στην επόμενη 5ετία. Το 42% θεωρούν ότι θα χρειαστούν ένα επιπλέον πτυχίο εξειδίκευσης για να προωθήσουν την καριέρα τους και σχεδόν το ένα τέταρτο ήδη σχεδιάζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακά προγράμματα.

Χάσμα υπάρχει και ανάμεσα στον προσδοκόμενο μισθό και τα χρήματα που όντως λαμβάνουν οι απόφοιτοι. Μόνο το 15% των φετινών αποφοίτων πιστεύει ότι θα κερδίζει λιγότερα από 25.000 δολάρια, αλλά το ένα τρίτο των πρόσφατα αποφοιτήσαντων δηλώνει ότι βγάζει τόσα ή και λιγότερα.

Πηγή:Reuters
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
1-5-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χρεωμενοι,υποαπασχολουμενοι και χειραγωγησιμοι φυσικα!